Feng shui dieta je ena najbolj priljubljenih na svetu: Kilogrami se izgubijo enostavno in hitro, štetja kalorij pa ni

Razkrivamo vam natančna pravila feng shui diete, s katerimi se boste hitro znebili odvečnih kilogramov.

Feng shui dieta je ena najbolj priljubljenih na svetu: Kilogrami se izgubijo enostavno in hitro, štetja kalorij pa ni - Foto: Profimedia

Feng shui ima izjemno močan vpliv na podzavest, kar pomeni, da vam lahko pomaga tudi pri hujšanju. Dejstvo je, da se dobro zdravje doseže z uravnoteženimi obroki in telesno aktivnostjo, vendar to še ne pomeni, da morate vsake toliko šteti kalorije in meriti svoje obline.

Včasih boste rezultate dosegli hitreje, če boste svoje okolje prilagodili tako, da bo postalo opora na vaši poti do vitke linije. S skrbno izbiro oblike, materiala in barve posode in predmetov v okolju, v katerem jeste, lahko svoje možgane dejansko »pretentate«, da mislijo, da je vaše telo sito.

Ne spreglejte:

Če znate uporabiti osnovnih šest elementov in barv feng shuija za hrano, lahko usmerite zdravilne energije in hranila v določene organe v telesu. Uporaba načel feng šuija v prehrani sledi sezonskim prehranskim izbiram. 

Izberite posodo in krožnike, ki niso okrogli

Posode kvadratne ali na splošno oglate oblike so veliko boljše, če želite shujšati. To je zato, ker pravokotniki spodbujajo zmernost, krogi pa radovednost.

Izbirajte pastelne barve

Zemeljski odtenki spodbujajo ugodje, medtem ko svetle in močne barve dvigujejo apetit. Če se res želite držati dietnega načrta, strokovnjaki svetujejo, da kuhinjo in jedilnico pobarvate v rjavo ali bež barvo ali pa vsaj zavese ali prte zamenjate s tistimi v teh barvah.

Sodo število je ključno

Strokovnjaki za feng shui pravijo, da je pomembno, da je okoli mize vedno sodo število stolov, tudi če je v hiši liho število ljudi.

Ogledalo v kuhinji

Morda se vam zdi ta ideja nenavadna, a ogledalo, ki se nahaja nasproti mize, kjer jeste, vam lahko pomaga ostati osredotočeni in se bolje zavedati, kaj jeste, pa tudi količine hrane, ki jo zaužijete.

Urejena hiša je OBVEZNA

Strokovnjaki menijo, da je urejenost eden od predpogojev za hujšanje ali vztrajanje pri dieti. Očistite kuhinjo, zavrzite vse, čemur je potekel rok uporabe ali ni v uporabi. Prostor mora biti čist in pregledan.

"Barva" v hrani

Barvitost je nekaj, kar je v feng shui dieti zaželeno. Bolj ko je hrana pisana na vašem krožniku, več hranilnih sestavin zaužijete. Upoštevajte pravila: tretjino hrane naj predstavlja meso, tretjino naj predstavlja zelenjava ali sadje, tretjino naj predstavljajo ogljikovi hidrati.

Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Hit manikira, s katero bodo vaši kratki nohti videti veliko daljši: Optična prevara z nanosom laka za nohte je postala viralna

Priporočamo tudi: Elegantna poroka s podpisom oblikovalca: Zvezdniki blesteli na poroki v družbi maldoporočencev Simona Jacquemusa in Marca Maestrija

Najbolj brano