Hit manikira, s katero bodo vaši kratki nohti videti veliko daljši: Optična prevara z nanosom laka za nohte je postala viralna

Če imate težave z rastjo nohtov in želite, da bi ti izgledali daljše, je italijanska manikira idealna za vas.

Hit manikira, s katero bodo vaši kratki nohti videti veliko daljši: Optična prevara z nanosom laka za nohte je postala viralna - Foto: Profimedia

TikTok je središče genialnih trendov za nohte in če želite, da so vaši nohti in prsti videti daljši, je italijanska manikira idealna izbira za vas. Namreč, s pametnim nanosom laka lahko dosežete optično iluzijo, ki bo vašim nohtom dala iluzijo dolžine.

Na Instagramu najpogosteje vidimo klasične manikire v polni barvi ali poslikane konice. Vplivnica Alexandra Teleki, lastnica priljubljenega salona za nohte The Hot Blend, je razkrila, da se mora lak približati obnohtni kožici, a se kože ne sme dotikati. Nato pobarvajte navpično črto vzdolž nohta, pri tem pa pustite majhno vrzel med robom nohtne stene in lakom.

Ne spreglejte: 

Kaj je italijanska manikira?

Italijanska manikira - pametna tehnika barvanja nohtov - je postala viralna po zaslugi manikerke Aleksandre Teleki aka @thehotblendofficial na TikToku. V videoposnetku z impresivnimi 268,6 tisoč ogledi strokovnjakinja predstavi tehniko, ki se po njenih besedah običajno uporablja na kratkih, kvadratnih ali kvadratno ovalnih nohtih. "Uporablja se lahko za polne barve klasične manikire ali poslikane konice," pravi Alexandra.

Pri barvnem lakiranju se morate čim bolj približati obnohtni kožici, ne da bi se dotaknili kože, in s tankim čopičem za nohte, prepojenim z acetonom (ali odstranjevalcem laka za nohte), narediti majhno črto med vsako stranjo nohta in lakom. Ta prazen prostor na vsakem robu je sicer majhen, vendar ustvarja iluzijo podaljšane nohtne posteljice, zaradi česar je noht videti veliko daljši, kot je v resnici.

Če se ne odločite za en odtenek, lahko italijanski pridih nanesete tudi na konice. Za razliko od klasične francoske manikire, pri kateri se konica začne bližje stranicam nohta v obliki polmeseca, se pri italijanski manikiri "konica začne približno na polovici nohta na levi in desni strani, tako da tvori bolj obliko črke 'U'", pojasnjuje Teleki. Še en način, da bodo nohti videti bolj podolgovati.

@thehotblendofficial Nails for Charlotte at THB👰‍♀️🤍✨#biab #buildergel #gelnails #nailtech #weddingnails ♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) - Instrumental - Lesfm & Olexy

Italijanska tehnika se lahko uporablja kot polna barvna manikira ali kot manikira, kjer se pobarva samo konica nohta. "To je pravzaprav francoska manikira s preobratom. Slišala sem tudi, da jo imenujejo mediteranska tehnika." Alexandra pravi, da je to metodo prvič videla pred nekaj leti v Milanu, čeprav takrat ni bila tako moderna.
Italijanska manikira se zdi novost za TikTok, vendar strokovnjaki trdijo, da so se tega trika naučili med prvotnim usposabljanjem za nohte pred več kot 10 leti. "To lahko naredimo s tradicionalnim lakom za nohte in gel lakom, da ustvarimo iluzijo vitkejše in daljše nohtne posteljice," pravi.
Alexandra meni, da je italijanska manikira odgovor na elegantne in nosljive nohte, saj je elegantna in subtilna. "Pravzaprav je to najbolj priljubljena tehnika, saj jo lahko mešate z umetnostjo nohtov, da je bolj edinstvena za vas."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexandra Teleki (@thehotblend)

Teleki že nekaj časa izvaja to tehniko pri svojih strankah, vendar je v krogih nohtov vse bolj priljubljena kot odličen način za dodajanje dolžine nohtom, ne da bi morali uporabiti akrilne metode. "Za podaljšanje nohtov jo kombiniram z drugimi metodami, kot sta potiskanje obnohtne kožice in odstranjevanje odvečne kože," pravi. "Poleg tega je oblika nohta ključnega pomena, da so široki in kratki nohti videti daljši."

Kako podaljšati kratke nohte?

Strokovnjaki pojasnjujejo, da je italijanska tehnika barvanja nohtov najbolj učinkovita pri širših nohtih, ki so "razpotegnjeni" ali imajo stranice, ki niso ravne ali vzporedne. Zelo dobro se lahko obnese na kratkih nohtih.
Alexandra dodaja, da je ta metoda še posebej priljubljena med strankami z napornim življenjskim slogom ali delom, kjer so dolgi nohti morda nepraktični.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Monaška princesa Charlene in knez Albert počitnice preživljata ločeno? Govorice o ločitvi spet vse glasnejše

Priporočamo tudi: 50 nizkokaloričnih živil, ki jih brez slabe vesti lahko vključite v svojo prehrano: Pospešujejo presnovo in zmanjšujejo maščobne obloge

Najbolj brano