5 nasvetov, kako se čez vikend popolnoma resetirati, odpočiti in nabrati nove energije

Vikend je čas, ko večina od nas počiva v upanju, da si bomo napolnili baterije za naslednji teden in ponedeljek pozdravili bolj sveži in bolj spočiti, vendar pogosto naredimo vrsto napak, zaradi katerih se zelo težko premaknemo z dela in dejansko počivamo. 

5 nasvetov, kako se čez vikend popolnoma resetirati, odpočiti in nabrati nove energije - Foto: Instagram

Vadba,  zdrava prehrana in razbremenitev uma je nekaj, česar bi se morali posluževati vsak dan, da zmanjšamo raven stresa, poskrbimo za boljši spanec in seveda bolj zdravo telo. Če tega ne počnete redno in spadate v tisto skupino ljudi, ki živijo za vikend, med katerim naj bi počivali, potem morate vsekakor razmisliti o dolgoročni spremembi dnevne rutine.

A ta konec tedna lahko začnete z nekaj preprostimi koraki, ki vam bodo pomagali, da se boste bolje spočili in končno sveže sprejeli nov delovni teden.

Ne spreglejte: 

Pogosto se veselimo konca tedna, a ko ta končno pride, ga pogoltnejo opravki in opravila - in še preden se dobro zavemo, je težko pričakovanega vikenda že konec. Če ste pripravljeni ponovno pridobiti svoj vikend, začnite s spremembo razmišljanja in vikend obravnavajte kot "mini umik" - zasluženo priložnost za počitek in polnjenje. Čeprav ni vsak vikend primeren za takšen sproščen pristop, lahko tudi takrat, ko vam življenje priredi zelo naporen vikend, z nekaj idejami s seznama, ki sledi, upočasnite dogajanje do te mere, da boste lahko zajeli sapo in uživali v obilju, ki vas obdaja.

1. Naspite se 

Nič ne more nadomestiti kakovostnega spanca. Da bi imeli energijo za teden, ki je pred vami, pa tudi, da bi bila vaša koža videti bolj sveža in vaše telo bolje delovalo, se je treba dobro naspati. Marsikdo od nas med delovnim tednom nima takšnega razkošja, zato je vikend čas, ko si lahko te sanje nadoknadimo ponoči, popoldne pa tudi podnevi.

2. Za vikend se odpovejte televiziji

Pasivni dopust, ki ga večina ljudi prakticira čez vikend, vključuje poležavanje pred televizorjem ali prenosnikom med gledanjem epizod serije, ki smo jih zamudili med tednom. S takšnim ravnanjem pa si nikakor ne koristimo. Naše telo se popači, ko obsedi na kavču, običajno s skledo nezdravih prigrizkov ob strani in s pretvarjanjem, da nam je uspelo izklopiti možgane. Raje se odločite za pobeg v naravo, krajši sprehod ali pa priložnost namenite dobri knjigi, ki je že dolgo niste vzeli v roke. Berite, pišite dnevnik in sanjarite. Naj bo to sončno okno ali viseča mreža na dvorišču, izberite najboljši sedež v hiši, kjer se lahko izgubite v dobri knjigi. Vzemite s seboj dnevnik in pisala, če vas navdihne, da zapišete svoje misli - če ne veste, o čem bi pisali dnevnik, je seznam "stvari, za katere sem hvaležen" vedno zmagovalen. Knjiga pa bo obogatila vaš um in vi si boste dejansko odpočili. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARIIA DEREVIANKO 🇺🇦 (@mashaderevianko)

3. Pozabite na pametne naprave

Od prihoda pametnih telefonov naša življenja niso več enaka. Večina nas, ki jih posedujemo, je odvisnih od njih, saj so vsi naši stiki s preostalim svetom znotraj teh naprav in  omogočajo nam, da ves čas vemo, kaj se dogaja z našimi prijatelji in znanci, pa tudi s celim svetom. To je za naš um lahko zelo obremenjujoče. 
Ločitev od pametnega telefona čez vikend je zato lahko osvobaja in polni.  Izklopite ga vsaj za nekaj ur ali pa ga pustite doma, ko greste na sprehod v naravo ali obiščete družino ali prijatelje. Verjeli ali ne, nič vam ne bo manjkalo, vaše telo in um pa bosta počivala od nenehnih in intenzivnih dražljajev.

Ko ste se dobro naspali, vikend začnite tako, da si privoščite prvo skodelico kave (če je vreme ugodno, jo spijte na prostem) in izkoristite ta trenutek za preprosto dihanje in sprostitev, brez potrebe po preverjanju telefona ali prižiganju prenosnega računalnika.

4. Preživite čas v naravi

Čas, preživet v naravi, lahko naredi čudeže za stanje duha. Potem ko svoje pametne naprave pustite doma, se odpravite na sprehod v naravo. Ne glede na to, ali ste sami ali v družbi, se nadihajte svežega zraka, opazujte vse okoli sebe in ozavestite tisti mir in tišino, ki vas bo dodatno pomirila in sprostila. Svojemu raztresenemu umu boste naredili uslugo in vaše telo vam bo hvaležno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella🦋 (@parisbellagarsiia)

5. Pripravite se na prihajajoči teden

Čez vikend namenite pol ure pripravam na prihajajoči teden. Naredite seznam opravil, ki vas čakajo, v nedeljo zvečer pripravite, kaj boste zjutraj oblekli, če vam je to pomembno in vas to lahko povzroča težave. V svoj planer vključite družabna srečanja, ki jih imate v prostem času, tako boste lažje zaspali z zavedanjem, da vas v ponedeljek ne bo pričakala kaotična situacija, ampak boste v nov teden vstopili bistre glave.

Fotografije: Instagram/@queenofjetlags

Preberite še: Kim Cattrall osupljiva v najbolj zapeljivih enodelnih kopalkah. Tudi vas spominja na Samantho Jones?

Priporočamo tudi: Sestre Kardashian-Jenner pri svojih modnih videzih posnemale Monico Bellucci. Kateri bolje pristajajo?

Najbolj brano