Vrtnični čaj je čudovito zdravilo za vse ženske: Zapišite si recept, ki v najkrajšem možnem času izboljša vaše razpoloženje ter razstruplja telo

Kako čudežen je vrtnični čaj? Čaj iz cele vrtnice ima namreč enako vsebnost vitamina C kot 50 pomaranč. To je eden od glavnih razlogov, zakaj se vrtnica pogosto uporablja v številnih izdelkih za nego kože. Poleg ohranjanja zdravega videza kože cvetni listi vrtnice vsebujejo protivnetne in antibakterijske lastnosti, ki se lahko izkažejo za učinkovite pri zdravljenju različnih bolezni.

Lifestyle, 11. 6. 2022
Vrtnični čaj je čudovito zdravilo za vse ženske: Zapišite si recept, ki v najkrajšem možnem času izboljša vaše razpoloženje ter razstruplja telo - Foto: Instagram

Vrtnica je vsem znana kot kraljica rož, njeno vsemogočnost in lepoto pa opevamo že dolgo. Vrtnice so ena najstarejših cvetlic na svetu in se že stoletja omenjajo v literaturi, glasbi in umetnosti. Vrtnica je bila skozi zgodovino znana po številnih uporabah na področju zdravja in dobrega počutja. Blaži menstrualne bolečine, krepi imunski sistem, pospešuje zdravljenje, izboljšuje prebavo, razstruplja telo, spodbuja razpoloženje in uravnava spalni cikel.

Poleg lepote in romantike, s katero je vrtnica povezana, jo lahko uporabljamo tudi kot zdravilo, ker je bogata z vitaminom C, zaradi česar je učinkovita pri krepitvi imunskega sistema in nujna za splošno zdravje telesa.

In če si ne predstavljate, kako bi z magičnimi lastnostmi oskrbeli svoje telo, naj vam predstavimo čaj iz rožnih listih. Uživanje čaja je odlična alternativa za ohranjanje telesne aktivnosti in zdravja. Narejen je iz naravnih sestavin in je odličen vir antioksidantov, ki močno ščitijo telo in preprečujejo različne bolezni in obolenja.

Ne spreglejte: 

Zaradi koristi rožnega čaja si boste zagotovo privoščili skodelico ali dve. Tudi če zanemarimo vse njegove čudežne lastnosti, nas očara že s svojim izgledom. Zagotovo se strinjamo, da gre za enega bolj elegantnih napitkov.

Rožni čaj je napitek, pripravljen iz posušenih cvetnih listov in popkov vrtnic. Rožni čaj vsebuje fitokemikalije in ima številne koristi za zdravje. Dokazi kažejo, da lahko čaj lajša menstrualne bolečine, izboljšuje prebavo, lajša tesnobo in pomaga pri obvladovanju sladkorne bolezni. Če si ga privoščimo z majhno žličko medu, pa ima na naše telo lahko celo odvajalni učinek. 

Za pripravo čaja je pomembno, da cvetne liste najprej dobro operemo. Po pranju cvetne liste vlijemo v vročo vodo. Pripravite si svoj nov poletni napitek, ki bo okrepil vaše zdravje in nedvomno odišavil prostor. 

Sestavine:

  • 500 ml vode
  • 10 svežih cvetnih listov vrtnice
  • Sladkor, med ali sladilo (neobvezno)
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gothic makeup stickers! (@magic_markings)

Vodo zavremo in ogenj ugasnemo takoj, ko se pojavijo prvi mehurčki. Vstavite cvetne liste, pokrijte lonec in pustite stati pet do 10 minut. Čaj lahko tudi ohladite, mu dodate kocke ledu, čaj pa bo poskrbel za prijetno osvežitev. Uživajte!

Fotografije: Instagram/@mirandakerr

Preberite še: Učinkovita ameriška shujševalna dieta: Preizkusite načrt prehrane za izgubo teže, ki so ga zasnovali ameriški nutricionisti

Priporočamo tudi: Kate Middleton na platinasti jubilejni prireditvi navdušila v obleki v barvi fuksije

Najbolj brano