Slastni sendviči, polni aktivnih encimov, mineralnih snovi in vitaminov.
Za 6 porcij potrebujete
- 1/2 skodelice sončničnih semen
- 1/2 skodelice bučnih semen
- 1 skodelico ovsenih kosmičev
- 4 datlje
- 1/2 skodelice namočenega Psylliuma (indijski trpotec; uporabite 4 žličke, do 1/2 skodelice dolijte vodo)
- 1/2 skodelice namočenih lanenih semen (3 žličke strtih semen, do 1/2 skodelice dolijte vodo)
- 1 žlico provansalskih zelišč (ali podobno začimbno mešanico)
- 4 žlice kvasnih kosmičev
- 1 žličko morske soli
za namaz:
- 1 zrel avokado
- 1/2 žličke soli
- 1 strok česna
- 3 posušene paradižnike (koščke)
- 1 pest bazilike
- 1 pest rukole
- 2 paradižnika
- 3 rjave šampinjone
- 2 žlici omake tamarind
- 1 žlico vinskega kisa
Priprava
Sončnična in bučna semena ter ovsene kosmiče dobro zmeljite.
Datlje v električnem mešalniku na drobno sesekljajte skupaj z indijskim trpotcem, lanenimi semeni, zelišči, kvasnimi kosmiči in soljo, nato primešajte suhe sestavine. Mešanico oblikujte v hlebček , ki ga narežite na 12 približno 1 cm debelih rezin. Kruh naj se suši približno 5 ur. Rezine obrnite po dveh urah in pol.
Olupite avokado, dodajte mu sol, česen, paradižnike in baziliko ter vse skupaj pretlačite. Namaz porazdelite po polovici rezin kruha. Rukolo, rezine paradižnikov in šampinjonov marinirajte v omaki tamarind s kisom in obložite avokadov namaz. Pokrijte z drugimi polovicami rezin kruha.
Čas priprave: približno 40 minut + 5 ur sušenje
Na porcijo približno 350 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 34 g
Novo na Metroplay: “Za navdih si nadanem Balladerovo obleko” | DOMINIK BAGOLA, ELLE MOŠKI 2024