Ali vodo, v kateri kuhate testenine, zlivate v odtok? Poglejte, zakaj tega ne bi smeli nikoli početi

Ali po kuhanju testenine preprosto odcedite v kuhinjskem umivalniku? Obstaja dober razlog, zakaj tega od zdaj naprej nikoli več ne boste storili. 

Ali vodo, v kateri kuhate testenine, zlivate v odtok? Poglejte, zakaj tega ne bi smeli nikoli početi - Foto: Instagram

Špageti z mesno omako, fetučini z rikoto in špinačo, testenine z jajcem in slanino, s tuno ali testenine z omako arrabbiata ... Lahko bi jih jedli vsak dan. Preproste so za pripravo, hitro so pripravljene in pripravimo jih lahko na toliko raznolikih načinov.

Vendar pa vsi pri kuhanju testenin naredimo tipično napako – po kuhanju vodo, v kateri so se kuhale testenine, preprosto izlijemo v odtok.

Zakaj te vode nikoli ne bi smeli zavreči

Testenine so – tako kot krompir – škrobnato živilo. Med kuhanjem se škrob sprosti v vodo in zato voda postane motna.

Kuharji pravijo tej vodi tudi »tekoče zlato« – voda je namreč veliko bolj uporabna, kot ste verjetno mislili.

Ko kuhate testenine, zelo verjetno načrtujete tudi pripravo omake ali pesta denimo. In za to bo odlična voda od testenin!

Ko vodo dodate katerikoli vroči maščobi – oljčno olje, maslo … – nastane fantastična kremasta, gladka omaka, ki se lepo prepoji s testeninami. Ta motna tekočina deluje namreč kot naravno sredstvo za zgoščevanje. Poleg tega lahko z vodo od testenin okrepite arome vaših jedi.

Torej, namesto da naslednjič vodo, v kateri so se kuhale testenine, zlijete naravnost v odtok, jo vsaj del prihranite za nadaljnje kuhanje in pripravo še več slastnih zdravih jedi. Nekaj vode preprosto zajemite z zajemalko preden odcedite testenine.

V videu Kraljice testenin si oglejte še tri ključne trike za pripravljanje testenin, ki bi jih morali poznati vsi!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Pasta Queen (@the_pastaqueen)

Sedaj, ko poznate vse trike italijanskih mojstrov, se s tem enostavnim receptom preizkusite v pripravljanju božanskih testenin!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Pasta Queen (@the_pastaqueen)

Fotografije: Instagram/@gabriellecaunesil

Preberite še: Zaljubili smo se v srajčno obleko iz Zare Anamarie Goltes (še vedno je na voljo!)

Priporočamo tudi: Fuksija roza je barva letošnje jeseni. Poglejte, kako jo bomo nosili

Preberite več na Cosmopolitan.si

Preberite več na Aktivni.si

Najbolj brano