V zakulisju: Obožujem puloverje (dnevnik art direktorice in tehnične urednice Anje)

Natančneje, vse pletenine, ampak tokrat bom svojo ljubezen izpovedala puloverjem.

V zakulisju: Obožujem puloverje (dnevnik art direktorice in tehnične urednice Anje) - Foto: Osebni arhiv

Koliko puloverjev je preveč puloverjev, me sprašujete? Moj racionalni um mi pravi, da je dovolj en siv, en bel, en črn in en barvit. Kaj o tej zadevi pravi resnična slika moje omare, pa je popolnoma druga zgodba. Moja ljubezen do mehke, puhaste stvari, ki jo navlečem čez glavo tako za pomemben dan v Elle pisarni, kot tudi za zaspano nedeljsko jutro, ko se odločim, da se do kosila ne bom premaknila s kavča (kar se zgodi le v moji glavi, ker si grem v resnici najprej naredit čaj, potem zajtrk, pa potem bi še kavico in oh, lahko bi si oprala lase in dala oprat eno žehto), je neopisljiva.

Zadnjič sem gledala video ene izmed mojih ljubših stilistk mlajše generacije Allison Bornstein. Beseda je šla o tem, da bi vsaki stranki, ki bi ji povedala, da ima v omari 4 črne srajce z belimi pikami, rekla, da jih ne potrebuje. Ampak da so, ko pogleda v svojo omaro, v njej ravno 4 črne srajce z belimi pikami, ki jih obožuje in tudi nosi prav vsako za svojo priložnosti. Trdno zagovarja dejstvo, da moramo svoj stil dodobra spoznati in da je stil vsakega posameznika individualna zadeva. Da je zabavno, če nismo vsi oblečeni kot naše najljubše skandinavske vplivnice, če vemo, kaj pristaja naši osebnosti, naši obliki telesa in našemu odtenku kože. Ko spoznamo, kaj nam osebno leži in na čem gradimo svojo garderobo, je popolnoma vseeno, če puloverji ali pikaste bluze trenutno niso predstavljeni v zadnjih trendih, saj jih bomo znali vključiti v svoj osebni stil in v vsakdan ravno zato, ker so del nas.

Skratka, pulover, moj najljubši.

Moj zadnji čudovit izbor je bil prevelik, živo rdeč pulover, ki me s svojim visokim in širokim puli ovratnikom malo spominja na daljna 90-ta, ko smo nosili preveliko prav vse, od hlač, do puloverjev. Da sploh ne govorim (no, pa bom) o tem, kako sem vsakič, ko so nas v osnovni šoli vprašali, katero velikost majice bi imeli, izjavila "XXL!", ker so takšne velikosti nosili vsi hiphoperji, ki jih je 12 letna Anja z velikimi očali poslušala na svojem Walkmanu. Ko se zavijem vanj, v pulover seveda, se počutim malo kot otrok na božični večer, ko čaka, če bo zaslišal Božičkove korake, malo pa kot najbolj odrasla dama, ki je izbrala zase ravno pravi kos oblačila, v katerem se bo počutila močna za vsakodnevne izzive. In še živo rdeče barve je po vrhu. Morda je krivo ravno čemerno vreme preteklega meseca, da sem iz svoje cone črno-belo-sivo-bež udobja zavila na križišču v smer "barve". Oblečena v živo barven pulover sem skoraj drug človek, dan je lažji, vse se odvija bolj sproščeno in energično. Saj pravzaprav vsi vemo, da barve močno vplivajo na naše razpoloženje, ampak vsakič, ko se barvita jesen prelije v sivo jesen, tudi ljudje preklopimo na nevtralne odtenke. Pa se mi zdi, da je včasih dobro, da naredimo ravno obratno in posežemo po tisti rumeni kapi, živi fuksija srajci, divje rdečem puloverju in modrem laku za nohte (mogoče ne ravno vse naenkrat... če pa vam ravno tako ustreza pa ne upoštevajte nikogar in veselo v pobarvan dan!).

Veliko o moji ljubezni do pletenin govori tudi nakup tega meseca, ki se mu reče odstranjevalec vlaken.

Ta majhna popolna naprava odstriže mucke, ki so se nabrale v letih in jih posesa v poseben odstranljiv predelek. Pulover tako izgleda kot nov, kar me še posebej veseli, ker se v zadnjih letih trudim nakupovati bolj premišljeno. Prijateljici sem to odkritje s ponosom predstavila in mi je rekla "Anja, ti si pa zares odrasla".

In ko sem se sama sebi en dan zazdela luštna in sem sebe v svojem živo rdečem poloverju objavila na instagramu, mi je znanka napisala, da sem njen "pulover guru". Katja, če to bereš, mislim, da sem v tistem trenutku zrasla za nekaj centimetrov in zdaj se vsakič, ko izbiram med puloverji v svoji omari, z malo samovšečnim nasmeškom sama sebi zdim totalna legenda.

Z mojim rdečim puloverjem vam oba mahava do naslednje kolumne!

Fotografije: Osebni arhiv

Preberite še: V zakulisju: Pogovorimo se o mentalnem zdravju! (dnevnik izvršne urednice Katje)

Priporočamo tudi: V zakulisju: Zakaj ne morem imeti prijateljic kot Carrie v Seks v mestu? (dnevnik spletne urednice Mance)

Najbolj brano