V zakulisju: V iskanju sreče (dnevnik Instagram in TikTok urednice Katarine)

Vsi smo že bili tam, ko nismo znali natančno določiti, kaj nas moti v življenju in ko se zdi, da gre vse narobe. To je letos doletelo tudi mene.

V zakulisju: V iskanju sreče (dnevnik Instagram in TikTok urednice Katarine) - Foto: Nike Koležnik

Vsak dan se je zdel kot izgubljena bitka, ki jo bijem z življenjem. Pogosto se je tega občutka težko znebiti, vendar do njega pripeljejo po navadi naše negativne misli in občutek izgubljenosti.

V zadnje pol leta je bilo moje življenje polno padcev in vzponov, ki so vplivali na moje vsakodnevno počutje. Ker so me iz tira spravili najmanjši padci, sem se morala ustaviti in v življenju narediti spremembo. Največja sprememba pa je bila moja naravnanosti misli. Četudi se moje življenje ni popolnima spremenilo, pa nanj gledam s pozitivnimi mislimi in nove izzive sprejemam z odprtimi rokami. Tukaj pa se vprašam, je res vsak svoje sreče kovač? Si lahko srečen tudi, če v tvojem življenju ne grejo stvari, kot si si zamislil?

Zadnje leto nam je ponudilo edinstveno priložnost, da se zamislimo, se zazremo vase in ocenimo vsa področja svojega življenja. Nešteto dni sem preživela doma, brez običajnih motenj, na katere se ponavadi zanašamo, da bi pobegnili svojim občutkom. Imela sem toliko časa, da sem se lahko usedla in si zastavila vprašanje: "Kaj me osrečuje?" Preden pa lahko odgovorim na to vprašanje, si moram zastaviti še pomembnejše: Kako vidim srečo? Je to stanje duha ali dosežek?

Ste tudi vi kdaj mislili, da boste bolj srečni, ko boste vstopili v razmerje, ko boste kupili najnovejši modni trend ali ko boste zaslužili določeno vsoto denarja? Sama sem mislila, da me bodo vse te stvari osrečile in dokler jih ne bom imela, ne bom srečna. Pa temu res ni tako … Nihče drug in nobena materialna dobrina ne vpliva na mojo srečo, samo jaz sama.

Srečo pogosto zamenjujemo z začasnimi dosežki, vendar resnična sreča ni minljiv občutek. To je nek splošni občutek zadovoljstva in radosti. Ta občutek nam omogoča, da se počutimo srečni v preprostosti in da lahko sedimo sami s svojimi mislimi in se počutimo mirno. Vendar do tega ni vedno lahko priti.

Zdi se, da smo se kot otroci preprosto rodili srečni, potem pa se postaramo in življenje nas doleti na različne načine. Postane polno vzponov, padcev, izzivov in ovir, sreča pa ni več samoumevna. To je nekaj, na čemer moramo delati in se temu posvetiti z delom na sebi. Zavestno se moramo odločiti, da bomo "trenirali" svoje možgane, da bodo srečnejši, tako da redno izvajamo hvaležnost, izbiramo pozitivne misli, iščemo načine, kako vsak dan ustvariti trenutke veselja, in smo pozorni na preproste življenjske užitke. Da bi srečo ponotranjili, se moramo za to potruditi.

Dajmo prednost svojemu duševnemu zdravju z manifestacijo svojega najboljšega življenja, varovanjem svojega dragocenega časa in prakticiranjem hvaležnosti vsak dan.

Fotografije: Nike Koležnik

Preberite še: V zakulisju: Moji sanjski modni kosi, ki jih bom nosila za vedno (dnevnik modne novinarke Ine)

priporočamo tudi: V zakulisju: Od morja do mesta (dnevnik izvršne urednice Katje)

Najbolj brano