V zakulisju: Moji sanjski modni kosi, ki jih bom nosila za vedno (dnevnik modne novinarke Ine)

V te kose bom zagotovo investirala.

V zakulisju: Moji sanjski modni kosi, ki jih bom nosila za vedno (dnevnik modne novinarke Ine) - Foto: osebni arhiv

Svojega osebnega sloga ne bom nikoli zgradila do konca. Ob raziskovanju stilskih kartotek dovršenih modnih deklet me impulzivno zanaša v različne trende, vseeno pa se mi zdi, da postopoma ustvarjam trajnostno mešanico estetik, ki se vsaka po svoje ujema z delčkom moje osebnosti. Opažam, da me pritegnejo predvsem kosi, ki od daleč ne izgledajo nič posebnega, ob drugem pogledu nanje pa se opazijo detajli, unikatni dodatki, morda pa tudi zgodba, ki je nastala med oblikovanjem.

Zame imajo poseben čar tista oblačila in dodatki, ki jih želim in ogledujem dlje časa, zanje varčujem in se jih kljub namišljenim kombinacijam s svojimi trenutnimi oblačili ne naveličam. Ker se hitro naveličam stvari v svoji omari, si postopoma gradim listo želja, ki jo občasno pregledam in kritično izločim kose, nad katerimi izgubljam zanimanje. Na seznam dodajam investicijske kose, ki pred nakupom zame zahtevajo minuto za premislek, zanje najdem nešteto stajlingov in menim, da jih bom v omari obdržala za vedno. V grajenju tega seznama zares uživam - poleg tega, da mi vliva motivacijo za delo in varčevanje, z raziskovanjem novih kosov širim svojo znanje o modi in jasneje oblikujem idejo o svojem osebnem slogu.

1. Maison Margiela - škornji Tabi

Ob pogledu na ikonične kamelje ževlje je težko ostati neopredeljen. Medtem ko mnoge vleče k ogorčenju, ko pomislijo da bi nosili čevlje z razpoko med palcem in kazalcem, mene grabi navdušenje. Ko sem jih prvič poskusila, se mi je zazdelo, da sem zmožna doseči karkoli si želim, po vseh letih pa ta ikonučna obutev še vedno ohranja kontroverznost, na ulici se zalotim pri strmenju v človeka, ki jih nosi. Zdi se mi, da izražajo pogum, drznost in del moje osebnosti, poleg tega pa so Tabi škornji med redkimi kosi na mojem seznamu želja, ki se jih ne morem naveličati.

2. Saint Laurent - torbica Loulou

Menim, da bodo torbice tako visokega profila zame primeren nakup takrat, ko bom do skorajšnje popolnosti zgradila svoj osebni slog. Tako vsestranski kos, kot je Loulou torbica, enostavno moram imeti v svoji omari - ne samo da gre za ikoničen kos znamke, ki spada med moje najljubše, njena popolna velikost, prostornost in kakovost dokazujejo, da bi v moji omari, dobro ohranjena lahko ostala za vedno. 

Saint Laurent vsako sezono predstavi nove barvne odtenke in različice te kultne torbice in kljub temu, da o barvi še nisem odločena, se mi dozdeva, da črne ne želim. Rjavo, zeleno ali temno modro vidim kot prečudovit in eleganten dodatek mojim dnevnim stajlingom in chic popestritev enostavnih koktejl oblek.

3. Magda Butrym - plašč s poudarjenimi rameni

Ta kos pooseblja brezčasnost s pridihom želje po drugačnosti, ki jo v modi sporočajo novejši oblikovalci. Dolgo časa sem razmišljala o nakupu kultnega Burberry trenčkota, dokler nisem spoznala oblikovanja Magde Butrym. Nekateri njeni plašči imajo ekstremno široka in strukturirana ramena, kar me poleg unikatnih detajlov še posebej pritegnilo. Udarna silhueta bi popolno poudarila osnovne kose, ki jih nosim na dnevni bazi, hkrati pa celotnemu stajlingu dodala elemente drznosti, samostojnosti in chica. 

4. Evisu - porisane kavbojke

Lenoba pri izbiri dnevnega stajlinga pri meni ni redkost. Prav zato je nakup džins hlač, ki izstopajo od mojih ostalih parov, na moji listi želja. Evisu je japonska znamka, ki je prepoznavna predvsem po porisani zadnji strani hlač. Kljub temu, da njihovi najzanimivejši modeli vključujejo še našitke, udarne barve in elemente japonske zapuščite, bom vseeno izbrala belo poslikavo, za katero lažje trdim, da se je ne bom naveličala. 

Menim, da bodo te hlače popolna rešitev za dneve, ko v omari ne najdem ničesar, vseeno pa enostavnemu stajlingu v kombinaciji z osnovnimi kosi dodajo kanček unikatnosti in nepredvidljivosti.

5.  Amina Muaddi - čevlji s peto

Nikoli ne nosim salonarjev ali čevljev s tanko peto, hkrati pa se pogosto znajdem v situacijah, ko bi mi udobje v takšnih čevljih prišlo zelo prav. Čevlji Amine Muaddi izražajo mladost tega časa in zdi se mi, da bi prav njeni črni salonarji bili kos, ki bi ga čez nekaj desetletij vzela v roke in se spomnila mest, kjer sem jih nosila. Poleg tega so nadgradnja klasičnega salonarja, debelejši spodnji del pete pa je zame idealen kompromis med elegantnimi tankimi petami in širokimi platformami, ki jih nosim najpogosteje. 

6. Miu Miu - usnjena jakna

Zelo imam rada usnje in ne predstavljam si svoje omare brez kakovostne usnjene jakne. Zadnje čase prisegam na iskanje vintage usnjenih jaken, ki imajo manj telesu prilegajočo strukturo, na videz zgledajo prevelike in primerno delujejo vsaki situaciji. Vseeno pa občutek večkrat nošenega usnja iz osemdesetih let ne more preseči delikatnosti in mehkobe svežega usnja, ki je obdelano z drugačnimi tehnikami in prav zato se želji po kakovostni jakni, ki bo z mojim začetkom sčasoma postala retro, ne morem upreti.  

Pri izbiri tega kosa bom najbolj pozorna na občutek usnja in konstrukciji. Pri jaknah znamke Miu Miu, ki sicer kraljuje v bolj dekliški estetiki, me navdušuje edinstveno prepletanje širokih, ne tradicionalno ženskih silhuet z ženstvenimi detajli, kar ta investicijski kos naredi še bolj vsestranski.

Napisala Ina Podkoritnik

Fotografije: osebni arhiv in Pinterest


Preberite še: V modo se vračajo osovraženi čevlji, ki si jih upajo nositi le najpogumnejši

Priporočamo tudi: Cindy Crawford nam je pokazala, kako nositi bele kavbojke

Najbolj brano