Od visokih petk se ločite vsaj med vožnjo

V nakupovalnem središču Citypark so v sodelovanju z Zavodom Varna pot začeli z dobrodelno akcijo "Pozor, visoke petke".

S projektom želijo vse ljubiteljice visokih pet ozaveščati o nevarnosti vožnje v neprimerni obutvi. Slogan dobrodelne akcije je "Petke sezuj in varno potuj". Foto: Organizator

Cilj velike akcije zbiranja redko nošenih čevljev, ki se bo v tem nakupovalnem središču odvijala do 20. aprila, je ozaveščanje žensk o nevarnosti vožnje v visokih petah.

V omenjenem projektu lahko sodelujejo vse ženske, ki imajo doma vsaj en par enkrat ali nikoli nošenih visokih petk, te pa želijo podariti v dobrodelne namene. Z akcijo zbiranja čevljev so že pričele nekatere znane Slovenke, med katerimi so Katja Fašink, Tina Gaber, Nada Brezec, Danica Lovenjak, Doroteja Premužič in Katarina Benček.

"Veliko žensk ima v svoji omari par čevljev z visoko peto, ki so jih zagledale na prodajnih policah in se nakupu enostavno niso mogle upreti. Šele doma pa so ugotovile, da so jim novi čevlji preozki, se med hojo sezuvajo ali se v njih ne počutijo dobro. Takšen čevelj je res škoda zavreči, zato se nam je utrnila zamisel o dobrodelni akciji zbiranja redko nošenih čevljev z visokimi petami," je o projektu povedala slovenska oblikovalka čevljev Alja Novak Viryent.

Zadnje dejanje akcije se bo pričelo z razprodajo zbranih čevljev v soboto, 21. aprila,  med 9.00 in 15.00 v Cityparku, zaključilo pa še isti dan ob 17.00 na Ljubljanskem gradu z dobrodelno dražbo čevljev znanih Slovenk, ki jo bo vodil komik Vid Valič.

Najbolj brano