Erotični roman Petdeset odtenkov sive je podarjen

Prva knjiga razvpite erotične trilogije avtorice E. L. James, Fifty Shades of Grey, je pred dnevi že izšla v slovenščini pri založbi Učila in sicer z naslovom Petdeset odtenkov sive. Za prevod romana, ki je navdušil več kot 100 milijonov ljudi po svetu, je poskrbela Alenka Perger.

Erotični roman Petdeset odtenkov sive je podarjen

Drugi del trilogije bo izšel 25. septembra in tretji 20. novembra.

Uspešnica čez noč!

Prve izvode knjige Fifty Shades of Grey (Petdeset odtenkov sive) so bralci naravnost razgrabili, tako da se je skorajda čez noč povzpela na liste bestselerjev širom sveta, med drugim tudi v Veliki Britaniji in v ZDA, prodajne številke pa kažejo, da je podrla rekord za najhitreje prodajano žepnico vseh časov in tako prehitela celo serijo žepnic Harry Potterja. V prvega pol leta so namreč prodali kar 40 milijonov izvodov po 37 državah.

Romantična zgodba s pikantnimi erotičnimi prizori je s svojim izjemnim prodajnim uspehom dodobra predramila tudi številne kritike.

A medtem ko trilogiji nekateri pripisujejo ceneno provokativnost in slab slog pisanja, drugi v delu prepoznavajo osvobajajočo, nikakor enoznačno noto, ki ima na bralstvo podoben vpliv kot Strah pred letenjem Erice Jong iz sedemdesetih let.

Kdo ima prav?

Najbolje, da si o knjigi ustvarite kar lastno mnenje.

Prav nalašč za to priložnost so z mislijo na uporabnice portala Elle iz knjigarne Felix prispevali slovenski izvod prvega dela trilogije Petdeset odtenkov sive, ki ga tudi podarjamo.

S pravilnim odgovorom na nagradno vprašanje: Ali drži, da se po predlogi erotične trilogije že pripravlja film? (odgovor ste lahko našle na povezavi Zakaj celotna Amerika masturbira na Fifty Shades of Grey) je med drugimi prispevala:

  • Jasna Simović iz Kranja

Čestitamo!

Knjiga pride po pošti!

Najbolj brano