Nova, še lepša Micra

Nov videz in več tehnologije za novo Micro.

Promocijsko sporočilo, 15. 10. 2013
Nova, še lepša Micra

Popolnoma nova oblika zunanjosti spredaj in zadaj, visokokakovostna notranjost

Micra, eden izmed najpomembnejših modelov v Nissanovi zgodovini in osnova, je doživela vrsto izboljšav in izpopolnitev.

Nova Micra z novim videzom, temeljitimi izboljšavami in kakovostnimi nadgradnjami gradi na uspehu zdajšnje Micre, ki je na evropski trg prišla pred tremi leti. Micrin pomen za družbo potrjuje tudi dejstvo, da gre za tretji najbolje prodajani Nissanov model v Evropi.

Obnovljeni model je ustvarjen na osnovi priljubljene četrte generacije mestnega avtomobila K13, ki ga je Nissan poimenoval nova Micra. Poleg popolnoma novega videza spredaj in zadaj, vključno s spremembami na karoseriji, je doživela tudi pomembno prenovo notranjosti. Zdaj prinaša novo tehnologijo, novo sredinsko konzolo, nove maske in še več dekorativnih elementov. V notranjosti sta zdaj tudi priključka USB in Aux-in na armaturni plošči, ki sta povezana z vsemi avdionapravami, dodana pa je bila tudi 12-voltna vtičnica za preprosto polnjenje MP3-predvajalnikov in mobilnih telefonov na poti.

Inovativne tehnične zmožnosti, vključno s sistemom Nissan Connect 2.0

Še pomembnejša pridobitev je novi navigacijski in komunikacijski sistem Nissan Connect 2.0 z novimi funkcijami, večjim 5,8-palčnim zaslonom (prej je bil velik 5 palcev) in kromiranimi gumbi. Posodobljena navigacija zdaj omogoča samodejno izračunavanje eko poti, na kateri se porabi najmanj goriva. Dopolnjuje ga tabela za ekološko točkovanje, kjer lahko voznik preveri ekonomičnost svoje vožnje. Navigacijski sistem ima zdaj tudi poseben pogled za avtocestne izvoze z vodenjem po pasovih, ki vozniku poma- ga zapustiti avtocesto. Sistem prikazuje tudi veljavne hitrostne omejitve, voznik pa lahko nastavi še opozarjanje na hitrost z vizualnim in zvočnim sporočanjem, če vozilo prekorači hitrostno omejitev za določeno vrednost.

Novost je prav tako napreden sistem za po- moč pri parkiranju. Zahvaljujoč električnemu servovolanu in enemu od najboljših obračalnih krogov v svojem razredu – ta znaša samo 9,3 m – se nova Micra v mestu takoj počuti kot doma, še zlasti če je opremljena s sistemom za merjenje optimalnega parkirnega mesta (PSM). Sistem PSM premeri parkirno mesto in voznika na armaturni plošči obvesti, ali je novo Micro mogoče varno parkirati na tem mestu: v sistemu se lahko nastavi celo izurjenost voznika – amater, običajen voznik ali strokovnjak. Inteligentni ključ pa omogoča daljinsko odklepanje vozila ter zagon motorja brez ključa v kontaktni ključavnici.

Obširne možnosti osebnega prilagajanja

Nissan je razširil tudi možnosti osebnega prilagajanja, s katerimi si bodo lastniki lahko ustvarili edinstveno Micro, po svoji meri. Te spremembe v kombinaciji s priznano zmogljivostjo in vodljivostjo modela še dodatno krepijo in širijo privlačnost Nissanovega najmanjšega avtomobila.

Nova Micra v svojem srcu ostaja zvesta oblikovalskemu značaju, ki je ob prihodu prve Micre definitivno ustvaril prostor na trgu malih avtomobilov – od tega je minilo več kot 30 let, izdelanih pa je bilo več kot šest milijonov primerkov. Vožnja z novo Micro je še vedno zabavna.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri