Nespresso napovedal vrnitev dveh najbolj priljubljenih kav

Za vse ljubitelje Nespresso kave je ponovno na voljo omejena izdaja kave Tribute to Milano in Tribute to Trieste.

Promocijsko sporočilo, 2. 9. 2019
Nespresso napovedal vrnitev dveh najbolj priljubljenih kav - Foto: Shutterstock

Danes Nespresso napoveduje vrnitev svojih dveh najbolj priljubljenih kav iz omejene izdaje Tribute to Milano in Tribute to Trieste. Ti dve kavi, navdihnjeni s poznanima italijanskima mestoma, bosta navdušili številne ljubitelje kave s svojim edinstvenim profilom okusov. Prvotno lansirani v letih 2013 in 2015, ti dve mešanici še vedno ostajata najljubši kavi vseh omejenih različic kave, ki jih ima Nespresso v svojem portfelju, zato pa se na zahtevo ljubiteljev kave, ponovno vračata v prodajo.

NESPRESSO LIMITED EDITION TRIBUTE TO TRIESTE

Nespresso Tribute to Trieste kava je odraz bogate in raznolike kulturne izkušnje, ki jo ponuja mesto Trst. Na križišču italijanske, germanske in slovenske kulture je bil Trst eden glavnih vhodov v eno najpomembnejših zgodovinskih sil v Avstro-Ogrski. Zelena kava je iz kavarn na Dunaju prišla tudi v Trst.

Prebivalci Trsta kavo uživajo na več načinov, z mlekom, brez mleka, dolgo ali kratko. Če obstaja en znak, ki dokazuje poseben pomen kave v tem mestu, je gotovo specifičen jezik, ki so ga prebivalci tega mesta ustvarili za kavo - "nero" je izraz za espresso, "capo" je kava z malo mleka in kava, ki je postreže v kozarcih namesto v običajnih skodelicah iz kitajskega porcelana, ki so jo poimenovali "in b". Nespresso interpretacija Trsta je delikatna mešanica Arabike, ki uporablja predvsem južnoameriška zrna, za katera je značilna zaokrožena tekstura s čokoladnimi in svežimi lešnikovimi notami. Osvežujoč sadni pridih še dodatno izboljša to fino kavo.

NESPRESSO LIMITED EDITION TRIBUTE TO MILANO

Milano je odigral pomembno vlogo pri oblikovanju zgodovine italijanske kave in je prvo mesto, ki je na svetovnem sejmu leta 1906 predstavilo espresso kavo. Danes je espresso prepoznaven in pomemben del vsakdana.

Omejena izdaja kave Nespresso Tribute to Milan je interpretacija vrveža živahnega mesta Milano, kjer se kava pogosto pije v hitrem tempu stoje v kavarni.

Je zelo aromatična mešanica kave iz srednje in južnoameriške Arabike, okrepljena z neoprano indijsko Robusto. Eleganten rezultat daje čudovito ravnovesje med finimi sadnimi aromami in sladkimi žitnimi notami.

Vse Nespresso kave so na voljo v Nespresso butiku v nakupovalnem središču Citypark Ljubljana, pa tudi preko spletnega naročanja na www.nespresso.si in klicnega centra 080 1670

Najbolj brano