Zlata piščal 2024: znani so nominiranci za 10. glasbene nagrade

15. 4. 2024
Zlata piščal 2024: znani so nominiranci za 10. glasbene nagrade (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Znane so nominacije za najvidnejše glasbene dosežke domačih izvajalcev v preteklem letu. S po tremi nominacijami letos izstopata lanskoletna novinka leta Masayah in svež dvojec Freekind. Dobitniki zlatih piščali 2024 bodo razglašeni na jubilejni 10. podelitvi nagrad, ki bo 7. maja v novomeškem gledališču Anton Podbevšek Teater (APT).

Podelitev edinih slovenskih strokovnih glasbenih nagrad Zlata piščal se letos seli v mesto lanskoletnih trikratnih prejemnikov kipcev, novomeške skupine MRFY. Ta je lani odnesla nagrade za izvajalca leta, skladbo leto in album leta.

Letos sta si po tri nominacije prislužila pevka Masayah in dvojec Freekind, po dve pa Masharik, Joker Out, Nina Pušlar, Fed Horses in Kokosy.

Promocijsko gradivo

Strokovna glasbena akademija je nominirance za glasbene nagrade Zlata piščal 2024 izbrala s točkovanjem med skoraj tisoč prijavljenimi deli in izvajalci, ki so v preteklem ustvarjalnem letu izstopali s svojimi glasbenimi presežki. V štirih kategorijah - skladba leta, izvajalec leta, album leta in novinec leta - razglasijo po pet nominirancev. V primeru istega števila točk je nominirancev  v posamičnih kategorijah lahko tudi več. V drugem krogu točkovanja akademija določi zmagovalce za vsako kategorijo.

Nagrajenci bodo znani na 10. podelitvi nagrad Zlata piščal 2024, ki bo 7. maja 2024 v novomeškem Anton Podbevšek Teatru. Na podelitvi bodo razglasili tudi nagrado za življenjsko delo, ki jo je lani prejel Andrej Šifrer, v preteklosti pa so z njo že počastili glasbene legende, kot so Janez Bončina-Benč, Vlado Kreslin, Laibach in drugi.

Promocijsko gradivo

Nominiranci za glasbene nagrade Zlata piščal 2024 so:

Skladba leta

BRAT MOJ - Masharik

CARPE DIEM - Joker Out

MALO, MALO - Nina Pušlar

MLAD - Fed Horses

PREPOVEDANA - Siddharta

RADA ZNALA BI PLESATI - Regen

ZAVEDNO - Masayah

Izvajalec leta

FED HORSES

FREEKIND.

JOKER OUT

KOKOSY

MASAYAH

MRFY

NINA PUŠLAR

ŽAN SERČIČ

Album leta

ČUDEŽ - Tokac & Emanuela

ČUSTVENI VRTILJAK - Kokosy

FUSION REACTOR - Žigan Krajnčan

SINCE ALWAYS AND FOREVER - Freekind.

ZAVEDNO - Masayah

Novinec leta

3:RMA

ASTRID-

DORA TOMORI

FREEKIND.

MASHARIK

Življenjsko delo

Promocijsko gradivo

Nagrajenca oziroma nagrajenko za nagrado življenjsko delo bodo razglasili na podelitvi.

Fotografije: Tadej Majhenič

Preberite še: Položaj, v katerem bi morale spati vse ženske nad 50 let: Najboljši položaj za spanje, s katerim lahko povečate proizvodnjo kolagena

Priporočamo tudi: Venera je v ovnu do 29. aprila: 4 znamenja zodiaka, ki bodo do konca meseca doživela velike spremembe v ljubezni