Napetost povišana za dva promila: Komedija PR'HOSTAR 2‰ zavzema kina širom Slovenije!

28. 9. 2022
Napetost povišana za dva promila: Komedija PR'HOSTAR 2‰ zavzema kina širom Slovenije! (foto: promocijsko gradivo)
promocijsko gradivo

Po prvem dražilniku, ki je vzbudil apetit, se gorenjski gaunarji vračajo s svežim napovednikom in napovedjo osmih predpremiernih projekcij za težko pričakovano nadaljevanje domače komedije. Slednje se bodo odvile v kinematografih Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad in Mestni kino Domžale, oboževalci pa bodo po vstopnice zanje lahko šibali že ta petek, 30. septembra. PR'HOSTAR 2‰ sicer na redni spored prihaja 27. oktobra, ko bodo Hostarji zavzeli kina širom Slovenije. Sodeč po odzivih na t. i. »prkolo« oziroma napovednik je občinstvo že »ugvantano« za novo porcijo avtohtone izkušnje med neotesanimi domorodci. 

O ZGODBI PR'HOSTAR 2‰

Kar nekaj piva in žganice je preteklo, odkar smo se nazadnje družili s svojeglavim osebjem hotela Pr'Hostar. Tedaj so zaposleni v boju za svoje službe uspešno združili moči in pregnali tako novega kupca kot tudi stiskaškega direktorja. Kaj se je zgodilo zatem? Jim je alpski biser uspelo spremeniti v cvetoči posel ali pa so jih prav po slovensko napadle notranje razprtije?

Odgovor bomo na rednih sporedih naših kinematografov izvedeli 27. OKTOBRA.

O FILMU PR'HOSTAR:

Domači mojstri satire so po uspešni spletni seriji Pr'Hostar, ki še vedno velja za pravi slovenski YouTube fenomen, leta 2016 strumno zavzeli tudi veliko platno. V svojem prvem celovečernem filmu so predstavili neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti, začinjen z izvirnimi prigodami in zabavnimi liki. 

Zgodba malih ljudi velikih src, umeščena na idilično gorenjsko podeželje, je v hipu osvojila gledalce in postala neslutena uspešnica. Domača senzacija je namreč na svoji poti do prvega mesta najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije podrla vrsto rekordov, prejela tri zlate role in štiri velike zlate role ter prevzela pozornost vsem takratnim spektaklom tujih filmskih studiev. 

Po nekajletnem premoru so ustvarjalci sklenili, da občinstvu ponudijo novo dozo filmske zabave, v katerem bo stopnja smeha povišana še za vsaj dva promila. Pod scenarij se tudi tokrat podpisujeta Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin, režisersko taktirko pa je ponovno prevzel Luka Marčetić. Kar se igralske zasedbe tiče, nas poleg druženja s priljubljenimi liki iz prvega dela čaka tudi nekaj presenečenj in posebnih gostov.

Naj vas prepriča spodnji napovednik!

IGRALSKA ZASEDBA: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Mario Ćulibrk, Niko Zagode, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mateja Terseglav, Miha Brajnik

REŽIJA: Luka Marčetić

SCENARIJ: Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin

DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Lev Predan Kowarski

MONTAŽA: Luka Marčetić in Goran Hrvaćanin

TEHNIČNA EKIPA: Gašper Konec – avtor glasbe, Boštjan Kačičnik – oblikovalec zvoka, Katarina Riznar – scenografka, Maja Razboršek – oblikovalka maske, Katarina Šavs – kostumografka

Fotografije: Promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan