Maja Keuc Amaya z reperjem Drillom predstavlja novo pesem. Poslušajte jo v članku!

16. 11. 2021
Maja Keuc Amaya z reperjem Drillom predstavlja novo pesem. Poslušajte jo v članku! (foto: Amaya)
Amaya

Maja Keuc - Amaya in primorski reper Drill se skupaj predstavljata v novi pesmi Mladi samo enkrat. Poslušajte jo v spodnjem videoposnetku.

Amaya in Drill pravita, da je skladba oda mladosti

Govori predvsem o tem, da si mlad lahko za vedno, če se tako počutiš, ter da leta v resnici ne igrajo vloge. Se pa kot vse stvari tudi mladost enkrat konča, zato jo je treba ceniti in živeti s polnimi pljuči. Torej - živeti življenje na polno!

Prav tako opozarjava, da je mladini potrebno pustiti uživati mladost, da tudi, ko ostarimo ne pozabimo, da smo bili vsi, oziroma smo še vedno, enkrat mladi. Komad sva posnela pri devetindvajsetih letih s priokusom, da nama dvajseta polzijo iz rok, ampak prepričana, da bova v sebi mlada za vedno.

Pesem sta ustvarila s pomočjo priznanih glasbenikov kot so Tadej Košir, ki je prispeval električno kitaro, bobnarjem Davidom Morganom, klaviaturistom Denisom Beganovićem na matrico od producenta Primoža Goloba "Taube", miks ter mastering skladbe pa je delo producenta Rodah-a.

Maja: "Drilla res močno spoštujem! Surov flow, močno in zelo spretno ubesedena vsebina, redek občutek za melodijo in intonacijo, karizma, ki se je ne da prezreti, in hkrati res občudujem njegovo vztrajnost in delavnost! Tudi primorščina mu res ne škodi (hah)."

Drill: "Amayo spremljam že več kot deset let in odkar sem jo prvič slišal peti. sem si neizmerno želel sodelovati z njo, saj menim da je najboljša vokalistka pri nas in daleč naokoli, izjemen talent in zelo karizmatična, topla ter skromna oseba, ki je rojena za odre. Pri njej se opazi pevska kvaliteta svetovnega kova, neomejen razpon, smisel za ritem, odrska prezenca skratka paket, ki ga redko kdo poseduje. Zelo sem vesel, da sva se povezala in skupaj ustvarila ta komad ter začrtala nadaljnjo skupno sodelovanje."

O videospotu in skritih motivih

Maja: "Kot punčka sem vsake poletne počitnice hodila na ranč s konji, kjer smo z ostalimi otroci skrbeli vsak za svojega, se učili jahati, tam spali in počeli stvari v naravi. Konje obožujem in so neverjetno senzibilna bitja. Ko sem se po res dolgem času vsedla nanj, sem začutila kar malce strahospoštovanja, kar mislim, da je čisto prav. Je pa bilo v tej obleki in petkah sedeti na konju kar izziv. Samo upala sem, da se mu ne utrne kakšna zamisel, da bi bilo fino v tistem trenutku izvesti kakšno preskakovanje ovir ali pa tek v naravi (smeh)".

Drill: "Snemanje videospota je bila zelo zanimiva izkušnja predvsem, ker sem se ponovno sam preizkusil v vlogi režiserja ter v spot vključil tudi živali iz istrskega podeželja, s katerimi je bilo zelo zabavno delati. S snemanjem smo začeli že v poletnih mesecih, zato je spot zelo barvit in poletno obarvan, prav tako sem želel s zrelim sadjem, ki v spotu pada v mleko, prikazati mladost v živih barvah v čistoči beline, ki pa tudi kot sadje ne traja večno. Pod montažo sva podpisana z bratom Alanom, ki je tudi posnel in obdelal video posnetke, na pomoč pri snemanju sta nam priskočila tudi Matej Simčič ter David Janušič."

Videospot si oglejte tukaj:


Videospot je bil sneman na kmetiji Medljan, v zabaviščnem parku Lucija, Čebelnjaku v Sv. Petru ter v polju sončnic v Novi Vasi.

Preberite še: Nicole Kidman navdušila v najbolj izzivalni obleki z rdeče preproge

Priporočamo tudi: Jennifer Aniston sprejela ta nov trend kodranja las