Kako deluje dieta 80:20 Nicole Kidman, na katero prisega že leta: Odobrena je tudi s strani nutricionistov

Je Nicole Kidman tudi vaša lepotna ikona? Morda njen čudovit videz lahko pripišemo dieti 80:20, kateri sledi že leta, ta pa ne podpira izločanja živil, ali obsesivnega štetja kalorij. Je sploh lahko še kaj boljšega?

Lifestyle, 28. 3. 2022
Kako deluje dieta 80:20 Nicole Kidman, na katero prisega že leta: Odobrena je tudi s strani nutricionistov - Foto: Instagram

NicoleKidmann je stara 54 let in je verjetno v najboljši formi svojega življenja. Znana po svoji fit postavi in ​​zdravem videzu, vse odkar je zasijala na hollywoodskem igralskem nebu. In ker ne moremo skrivati navdušenja nad njenim zavidljivim videzom, smo želeli izvedeti, kako se nadarjena igralka prehranjuje, da ohranja svojo energijo in vitalen videz. 

Igralka nikoli ni skrivala, da rada skrbi za svoj videz in zdravje, in če ste se spraševali, v čem je njena skrivnost in kako ji uspe biti vsa ta desetletja tako vitka, za vas smo našli odgovor. Njena "dieta" je pravzaprav tako enostavna, da bi ji zlahka sledili prav vsi. 

Ne spreglejte: 

Avstralska igralka se drži posebne diete, bolj poznane kot dieta 80 : 20. Tovrstna dieta pomeni, da  80 odstotkov vaše prehrane temelji na zdravih živilih, preostalih 20 pa se lahko sprostite in uživate v svojih najljubših sladkarijah in prigrizkih. Igralka zase pravi, da pravzaprav ni tako stroga pri svoji prehrani, "jem skoraj vse, vendar v zmernih količinah", je trdila v intervjuju. "Poskušam ohraniti 80 odstotkov hrane, ki jo jem, zdrave ... včasih ta pade tudi na 70 odstotkov. Mislim pa, da je najpomembneje, da najdeš tisto, kar ti ustreza, in res sem polna energije", je dodala. Govorimo torej o dieti, ki ne podpira stradanja,  podpirajo pa jo tudi nutricionisti, saj ne vključuje izločanja nobene skupine živil ali obsesivnega štetja kalorij.

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyyNicoleeKidmann (nicolekidmann)

Poleg tega strokovnjaki svetujejo, da se obroki načrtujejo vnaprej, saj ima posameznik na takšen način boljši nadzor in pregled nad zaužito hrano.

Nicole Kidman zatrjuje, da je pomembno, da vsak posameznik ugotovi, kaj in kakšna prehrana mu ustreza, po katerih živilih je navdan z energijo in se tega tudi drži. Najljubša hrana, ki si jo Nicole rada privošči, so krožniki s svežimi morskimi sadeži in avstralska jed, imenovana sausage sizzle" - klobasa na žaru, postrežena na belem kruhu. Nicole je velika ljubiteljica morske hrane. Morski sadeži so lahko odličen vir kalcija in beljakovin, pogosto pa so polni koristnih hranil, kot so maščobne kisline omega-3, vitamin D, železo, cink in druge.

Ena njenih najljubših večerij z morskimi sadeži je različica italijanske jedi spaghetti alle vongole ali testenine s školjkami. Sama jedi rada doda tudi  zeleni fižol, da obroku doda nekaj zelenjave in beljakovin.

Večino časa se igralka poslužuje zdrave prehrane, vključno s svežim sadjem in zelenjavo, pustimi beljakovinami in polnozrnatimi izdelki. Zase sicer pravi, da ni najboljša kuharica, nekoč je celo dejala, da se v kuhinji sploh ne znajde. "Sem grozna kuharica. Za Keitha kuham piščanca, ki je vedno suh," je povedala igralka. "Zame je veliko lažje kuhati, ker obožujem hrano in bom pojedla skoraj vse." Kuhanje tako raje prepusti možu, njen mož Keith Urban pa naj bi bil odličen kuhar. 

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyyNicoleeKidmann (nicolekidmann)

Kako izgleda dieta 80:20?

Pravilo 80:20 pomeni, da boste še vedno lahko brez obžalovanja uživali v večerji ali pijači s prijatelji in to brez slabe vesti. Stvar je precej preprosta – 80 % časa se prehranjujete zdravo, preostalih 20 % pa lahko popestrite z vašimi najljubšimi jedmi, sladicami in pijačo. In za nič vam ni treba več skrbeti!

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyyNicoleeKidmann (nicolekidmann)

Fotografije:Instagram/nicolekidman

Preberite še: Brezčasen ženski suknjič in hlače so bistvo italijanske elegance. To je vse, kar bomo nosili letošnje leto!

Priporočamo tudi: Če mini krila niso za vas, boste oboževali plisirano krilo, ki ga je nosila Letizia Ortiz

Najbolj brano