Brezčasen ženski suknjič in hlače so bistvo italijanske elegance. To je vse, kar bomo nosili letošnje leto!

Italijanski slog se osredotoča na hlače in suknjič, videna na modnih revijah za jesen in zimo 2022.

Brezčasen ženski suknjič in hlače so bistvo italijanske elegance. To je vse, kar bomo nosili letošnje leto! - Foto: Profimedia

Brezčasna ženska obleka, suknjič in hlače, je bila eden od protagonistov zadnjega milanskega tedna mode: odkrijte, kako nositi ta modni trend leta 2022, ki je bistvo italijanske elegance.

Morda je v tem nekakšen podton, če se je več italijanskih modnih hiš odločilo, da bodo svoje revije za jesen in zimo 2022 odprle s temno moško obleko. Na modnih brveh se že vrsto let pojavljajo barvne obleke, od najbolj drznih in svetlih odtenkov do sladkih in pastelnih tonov. Vse to z izrazito "sproščenim" nagibom: namen je bil dati udobnejši prizvok nečemu, kar je samo po sebi togo in dobro strukturirano ter zahteva natančno študijo pri izrezovanju rokavov ali razkoraka. V zadnjih letih je klasična obleka postala bolj fluidna zaradi ultra lahkih tkanin in vse bolj širokih krojev, ki so dali idejo, da je bolj pižama in manj pisarniška obleka.

Nekaj se je spremenilo: Gucci, Tod's in Versace so za otvoritev revij zadnjega tedna mode izbrali krojaštvo in obleko, ki je simbol italijanske sartorialne tradicije. Izstopajo temne barve (dimno siva, mornarsko modra in ogleno črna) ter brezhibno krojenje, ki ga zagotavljata "poltežka" tkanina in jasna geometrija ramen. Obleke na modni brvi kažejo odličnost izvedbe in nagovarjajo ženske različnih starosti, ki se morajo zdaj vrniti v pisarno ali odpreti novo podjetje.

Kot vemo, smo v teh dveh pandemičnih letih tako ali drugače z vso vnemo sprejeli oblačila za prosti čas in svojo vsakdanjo garderobo razširili z gamašami, kombinezoni in trenirkami. Z novo sezono, ki jo zdaj označujemo kot jesenski/zimski teden mode 2022/2023, obračamo nov list. S pomežikom na podobo filma Ženska na delovnem mestu z Melanie Griffith (1988) moda vrača obleko in hlače. Odločitev, ki je v skladu z duhom trenutka, razpeta med željo po novem začetku in strahom pred neznanim.

Ženska obleka v moškem slogu, klasika, ki jo lahko nosite vedno znova.

Absolutna strogost: tu so vrhnja oblačila v središču elegantnega videza. To je lahko Guccijev suknjič s štirimi zlatimi gumbi ali Tod´s suknjič na dvojno zapenjanje (suknjič, ki ga dopolnjuje plašč, da se oblikuje tridelna obleka). Pri tem je klasika najbolj udobna izbira.

Tod´s jesen in zima 2022

Gucci jesen in zima 2022

Asimetrična ženska obleka, s katero se izognete strogosti krojene obleke

To je nenavadna rešitev, ki lahko umiri strogost po meri izdelane obleke. Ste kdaj pomislili, da bi nosili "polovične hlače" ali asimetrični suknjič? Prišel je čas za eksperimentiranje in destabilizacijo.

Jil Sander jesen in zima 2022

Dolce & Gabbana jesen in zima 2022

Ženska obleka z detajlom korzeta, kar daje seksi pridih

Najbolj čutna reinterpretacija 90. let zagotovo vključuje vrnitev obleke, vendar z novim elementom. Govorimo o šivih, ki spominjajo na podobo korzeta, da bi do popolnosti označili pas. In tu se pokaže sartorialni genij, ki vam omogoča, da združite steznik s klasičnim elementom, kot je obleka: na ta način pokažemo, da se ni treba zateči k virtuoznosti - za katero se je lahko skriti -, ampak je bolj zanimivo poseči po študiji modeliranja, da bi dosegli nove rezultate.

Versace jesen in zima 2022

Trussardi jesen in zima 2022

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na prečko po sredini, Chanel je pokazal trend, ki ga bomo letos vsi posnemali

Priporočamo tudi: 10 najlepših parov belih superg, popolnih za letošnjo pomlad

Najbolj brano