Pozabite na prečko po sredini, Chanel je pokazal trend, ki ga bomo letos vsi posnemali

19. 3. 2022
Pozabite na prečko po sredini, Chanel je pokazal trend, ki ga bomo letos vsi posnemali (foto: Profimedia)
Profimedia

Prečka na stran, nov trend, ki razkriva nov pristop med klasiko in sodobnostjo, mi pa smo se vanj zaljubili na prvi pogled.

Ena izmed najbolj nestrpno pričakovanih revij pariškega tedna mode je bila nedvomno modna revija znamke Chanel, ki je svoje razkošne videze predstavila zadnji dan jesensko-zimske kolekcije 2022 in 2023. Modna revija nikakor ni razočarala, saj je izžarevala pravo eleganco in ni pozabila tudi na eleganco pričesk. Pobožala nas je s klasičnim slogom "bon ton", tudi ko je šlo za videz las in mi smo se zaljubili v nove trende. Za modno hišo, ki jo vodi Virginie Viard, je prečka na stran potrjena kot najbolj glamurozen slog v tem trenutku: poudarjen pod kotom, navdihnjen z vintidž videzom, ki zadnjemu delu las takoj doda več volumna, ne glede na dolžino. Da bi poudarili eleganten duh sloga, so bile za okrasitev asimetrije uporabljene majhne, a dragocene barvne sponke.

Preberite še: Pozabite na droben zlat nakit, prihaja trend, ki smo ga oboževali pred 20 leti

Najbolje oblečene zvezdnice na podelitvi nagrad BAFTA 2022: Oglejte si najlepše modne videze

Model se po Chanelovi modni stezi sprehodi z dolgimi, gladkimi lasmi, katerih konice se rahlo obračajo navzven, zaradi česar so dolgi, ravni lasje videti bolj dinamični, ne da bi pri tem izgubili eleganco.

Pri Chanelu je učinek "mlade dame" interpretiran z ironijo: pričeska je povsem sodobna in kul, zlasti zaradi dolgih, ravnih las, ki izžarevajo prav posebno eleganco odrasle ženske, dopolni pa jih detajl drobne sponke, ki ženski takoj doda novo nianso nežnosti in ljubkosti.  Pravzaprav so srednje dolgi ali dolgi lasje, za katere je značilno navpično plastenje, eden od prevladujočih trendov sezone, ki takoj preoblikuje celotno pričesko. Ravni lasje naravno dobijo tudi bolj živahno obliko, ki je zelo zanimiva in v največji meri predstavlja iskanje mehkobe in naravnega videza, ki ga ne vidimo le v trendih, temveč tudi na različnih modnih revijah. Rezultat je čudovit kontrast med jasno asimetrijo na vrhu in popolno svobodo na konicah, kjer je igra plasti skoraj nepredvidljiva.

Chanelov slog se uporablja tudi za srednje dolge lase, pri katerih je videz še bolj voluminozen in čvrst in kjer se konice rahlo obračajo, kar poudari mehkobo samega videza. 

Ženski videz leta 2022 je mešanica stilov klasične elegance, ki se prefinjeno meša s sodobnostjo in modernim videzom, prečka na stran pa je zelo podobna slogu iz let '00, vendar brez ekstremnega plastenja, ki se je morda nosilo pred dvajsetimi leti. Na Chanelovi modni reviji so pričeske uravnotežene, vse je postopno in zelo elegantno, kot je lahko le videz s preprostim, a udarnim dodatkom, kot je bleščeča sponka, ki poudari nežnost in prefinjenost modnega videza.

Chanel, kolekcija jesen in zima 2022

Chanel, kolekcija jesen in zima 2022

Chanel, kolekcija jesen in zima 2022

Chanel, kolekcija jesen in zima 2022

Chanel, kolekcija jesen in zima 2022

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 10 nezdravih razvad, ki jih morate opustiti v svojih 40-ih: Otresite se stresa ob prvih znakih staranja in poskrbite za fizično in psihično zdravje

Priporočamo tudi: To so ikonične bele superge, ki jih že leta obožuje Victoria Beckham. Se jih spomnite?

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan