To so ikonične bele superge, ki jih že leta obožuje Victoria Beckham. Se jih spomnite?

Čas je, da zopet obudimo te bele, ikonične superge "Stan Smith", ki so nekoč veljale za priljubljene košarkarške in celo teniške superge, danes pa se nad njimi navdušujejo zvezdnice. 

To so ikonične bele superge, ki jih že leta obožuje Victoria Beckham. Se jih spomnite? - Foto: Instagram

Se še spominjate teh superg, ki so še nedavno nazaj polnila naša modna srca? Govorimo namreč o belih supergah "Stan Smith",  ki že več desetletij s svojim ikoničnim izgledom, morda celo minimalističnem, a ravno zaradi tega priljubljenem videzu, navdušujejo modne ljubitelje, nekdaj celo športnike. Nemški proizvajalec športne opreme, Adidas, je leta 1964 s francoskim teniškim igralcem, ki je oblikoval model, Robertom Hailletom, ustvaril te slavne superge. Svoje pravo ime so superge prevzele šele leta 1978, ko je znamka, ki je sledila svojim "ameriškim sanjam", postala uradni sponzor zvezdnika Stanleyja Rogerja Smitha. Sprednji zavihek ali jeziček je od takrat vseboval portret in podpis teniškega igralca.

Ne spreglejte: 

Superge"Stan Smith", nekdaj muza pop kulture, danes zvezdniško slavne

Preden je Stan Smith zapisal svojo modno zgodbo in preden so superge postale priljubljene med zvezdniki, je z njimi obnorel ulice in celotno pop kulturo. Športni čevlji, ki jih je obnovila urbana kultura sedemdesetih, so vse do leta leta 2000, doživljali nov vrhunec. Teniški copat, ki je bil prodan v več kot 70 milijonih izvodov po vsem svetu, se je leta 1990 vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Ulična priljubljenost Stan Smitha je tako obnorela svet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stan Smith  (@stansmithshoes)

Superge "Stan Smith" so tako postale prvi par superg, ki je šel iz športa na ulice in se uveljavil kot ikonični model za prosti čas, ki ga vsekakor morate imeti. Po dolgi odsotnosti se je Stan Smith vrnil, bolj eleganten in trendovski kot kdaj koli prej. Posodobljen z modernejšo silhueto, ostaja zvest svojemu prvotnemu videzu, a dosega novi vrhunec svojega stila, kateremu se več kot očitno ne morejo upreti niti slavni. 

Stan Smith je postal ena izmed klasik garderobe 2010-ih, tako kot modre kavbojke v devetdesetih. Vse zvezdnice, manekenke ali ikone uličnega stila dopolnjujejo svojo stajling s temi ikoničnimi supergami. Od Sienne Miller do Victorie Beckham, Kendall Jenner in raperja Yea, superge so povsod in prevzamejo tudi garderobo zvezdnikov za prosti čas.

Sienna Miller

Sienna Miller

Victoria Beckham

Kendall Jenner

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caroline de Maigret (@carolinedemaigret)

Modna sodelovanja in nova trajnostna zgodba superg Stan Smith

Od velike vrnitve superg" Stan Smith" na trg leta 2014 si je pevec in oblikovalec Pharrell Williams zamislil več različic, ki nas bodo navduševale v brezčasnem in trajnostnem stilu. Superge so izdelane iz ikoničnega belega usnja, pred kratkim pa se je modni zgodbi pridružila tudi oblikovalka Stella McCartney, ki je predstavila svojo interpretacijo superg, ki so na voljo v veganskem usnju z mavrično estetiko. Morda je ravno Stella McCartney s svojo trajnostno naravnanostjo in veganskim usnjem navdušila znamko Adidas, saj je ta začela s posodobitvijo svojih ikoničnih superg "Stan Smith" in se zavezala k njegovi bolj odgovorni in zeleni različici. V ikonični zeleni in beli barvi je ta slavni čevelj izdelan iz 100 % recikliranega materiala, s podplatom iz reciklirane gume. "Zavedajoč se naše vloge pri onesnaževanju s plastiko, smo si zadali cilj, da do leta 2024 odpravimo uporabo deviškega poliestra v naših izdelkih," je pojasnila Franke Henke, adidasova predsednica za trajnostno in globalno poslovanje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADIDAS - Stansmith (@ad.stansmith)

Novi Stan Smith, izdelan iz 50 % recikliranih materialov, bo od 25. marca na voljo v izbranih prodajnih mestih in na spletni strani Adidasa.

Fotografije: Instagram/@emilisindlev

Preberite še: Top 5 kombinacij iz Zare, s katerimi boste videti profesionalne, ženstvene in modne

Priporočamo tudi: Je grenivka resnično ultimativno sadje za kurjenje kalorij? Da, ampak samo, če jo jeste tako

Najbolj brano