Fantastična vaja, ki odpravlja ljubosumje in prebuja ljubezen!

Ljubosumje je strah. Ta strah pa je potrebno razkriti, da ljubosumje izgine. Pri tem vam bo 100% pomagala naslednja vaja.

Lifestyle, 11. 4. 2017

Fantastična vaja, ki odpravlja ljubosumje in prebuja ljubezen!

Ko vas popade nič kaj prijetno čustvo, ki mu pravimo ljubosumje, vzemite papir in pisalo ter napišite seznam svojih kvalitet, talentov, blagoslovov, uspehov, čudovitih odnosov, del, ... Na list papirja napišite vse, na kar ste ponosni in česar ne bi nikoli zamenjali z drugimi.

Spomnite se, da nihče nima vsega. Kaj vam je pravzaprav vsega treba? Kadar se primerjate z drugimi običajno vidite sebe v naslabši luči, druge pa v najboljši. A vsi smo samo ljudje, vsi imamo težave in pomankljivosti, zato je primerjanje povsem odveč in brez pomena.

Zapišite torej vse svoje talente in dobre lastnosti, ki jih jemljete za samoumevne in na katere bi bil marsikdo lahko ljubosumen. Naštejte vse svoje skrivnosti, morda tudi, kako dobro spite (tisti, ki imajo težave z nespečnostjo, verjemite, da so ljubosumni na vas), kako hiter je vaš metabolizem, kako dobri ste v matematiki ali tujih jezikih, kako dober smisel za humor imate, kako iskreni ste, kako dobro spečete palačinke, kako dober posluh imate, kako dober prijatelj ste, kako radi mate ljudi okrog sebe, kako dobro vozite avto, kako dobro orientacijo ali intuicijo imate, kako gibčni ste, kakšno ljubezen čutite do živali, rastlin in narave, kakšno strast čutite do svojih hobijev ali dela...

In tako se lahko list daljša in daljša, nakar ugotovite, da nimate prav nobenega razloga, da bi bili ljubosumni na druge, saj ste točno tam, kjer morate biti, ste kdor ste in tega ne bi zamenjali, saj ste super!

Poglejte si ta list vsakič, ko občutite ljubosumje ali se ne počutite dobro v svoji koži. Sezite nad rušilna čustva in jim nikar ne dovolite, da vas potegnejo navzdol.

Recite si jasno: ne dovolim ljubosumju, da se razvije!

In bodite sposobni veselja za druge.

Ta vaja bo spremenila ljubosumje v hvaležnost in ljubezen do sebe. Ljubezen pa v hipu razgradi ljubosumje.

Vir: Sensa.si

Preberite še: Ajurveda: Razkrivamo, kako najdete svojo došo

Priporočamo tudi: Kako osvežiti predal s spodnjim perilom?

Najbolj brano