#ELLEKUHA: Solata z lubenico, feto, meto in kumarami

Se v zadnjih dneh pred mestno vročino umikate v zavetje sence? Potemtakem imamo dober predlog za vas. Poiščite prijeten kotiček ob reki ali jezeru in si pripravite mini piknik, za katerega potrebujete le primerno ohlajeno pijačo, osvežilno solato in, seveda, dobro družbo. Posvojite spodnji osvežilni recept ...

Lifestyle, 29. 8. 2016
#ELLEKUHA: Solata z lubenico, feto, meto in kumarami - Foto: Profimedia, promocijsko gradivo in arhiv Elle

Solata z lubenico, feto, meto in kumarami

Sestavine

50 g rdeče čebule
50 ml soka limete
1 kg lubenice
1 kumara
50 g mete
ščepec kumine
poper
olivno olje
50 g fete
sol

Priprava

Nasekljano čebulo namočite v sok limete za približno deset minut, medtem pripravite druge sestavine. Ohlajeni lubenici odstranite peške in jo narežite na trikotnike ali kocke, kumaro dobro operite in narežite na rezine, oboje stresite v večjo skledo, dodajte lističe mete, kumino, poper, olivno olje, feta sir in čebulo ter na rahlo premešajte.

Po želji še dodatno solite, vendar upoštevajte, da je precej slana že feta.

Če vas čebula v solati moti, lahko za pikantnost poskrbite tudi tako, da feto nadrobite v skodelico, dodate sok limete, drobnjak in peteršilj. Dobro premešajte, pustite nekaj minut, da se feta natopi, nato sestavine potresite po solati.

Sok limete, sladka in sočna lubenica, slan sir (kislina, sladkor, voda, sol), ta solata ima vse elemente, kot kakšen športni napitek, ki vas rehidrira, zato je resnično enkratna za vroč dan.

Elle namig

Večina ljudi beli del mesa lubenice ob skorji zavrže, čeprav lahko tudi iz njega pripravite odličen prigrizek. Preprosto ga narežite na kocke in čez noč namočite v slano vodo (50 gramov soli na liter vode). Tako pripravljenega ga lahko dodate k solati ali ponudite kot samostojni prigrizek.

Pripravila Nina Pretnar

Preberite še: #ELLEKUHA: Brezglutenska pita s češnjami

Najbolj brano