Tale recept za tiramisu je menda eden najboljših. Prepričajte se sami.
Metin tiramisu s čokolado
Sestavine za 5 oseb
100 g keksov savoiardi
5 dl sladke smetane
250 g maskarponeja
100 g sladkorja v prahu
100 g temne čokolade
1 dl domačega metinega sirupa (priporočamo tistega z Domačije Brozovič, ki ga lahko kupite v Merkatorju)
listi sveže mete
Priprava
Čokoladna krema: 2 dl sladke smetane segrejemo v ponvi. V segreto sladko smetano nalomimo temno čokolado, odstavimo z ognja, mešamo, dokler ne nastane gladka čokoladna krema.
Bela krema: Z mešalnikom stepemo 3 dl sladke smetane, maskarpone in sladkor v prahu.
Zmešamo 1 dl domačega sirupa mete z 1 dl vode. Kekse savoiardi prelomimo na pol in namočimo v zmes metinega sirupa in vode. Namočeni keks postavimo v kozarec, sledi plast bele kreme, dva ali trije listi mete, nato plast čokoladne kreme in na koncu spet plast bele. Po vrhu okrasimo z listi sveže mete in shranimo na hladnem.
Pa dober tek!
Preberite še: Elle recepti: Testenine z gamberi v sočni rdeči omaki
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?