Zaradi te fotografije Meghan in Harry zapustila kraljevo družino? Takoj ko sta jo zagledala, sta razumela brutalno sporočilo

28. 9. 2023
Zaradi te fotografije Meghan in Harry zapustila kraljevo družino? Takoj ko sta jo zagledala, sta razumela brutalno sporočilo (foto: Profimedia)
Profimedia

Le dva dni po tem, ko je Buckinghamska palača izdala poseben portret, sta vojvoda in vojvodinja susseška oznanila, da ne bosta več "delavna člana družine", in začela načrtovati selitev v Ameriko.

Čeprav se že mesece ugiba, da princ Harry in Meghan Markle, vojvoda in vojvodinja susseška, nista v dobrih odnosih z britansko kraljevo družino, so bili vsi presenečeni, ko sta se ji odločila obrniti hrbet.

V začetku leta 2020 sta sporočila, da ne bosta več zasedala položajev visokih članov družine, torej ne bosta več opravljala kraljevih dolžnosti kot doslej, njun umik pa so v medijih popularno poimenovali Megzit. Nato sta se preselila v Ameriko, a še vedno uporabljata nazive, ki jima jih je podelila pokojna kraljica Elizabeta na njuni poroki leta 2018.

V intervjujih in številnih izpovedih, ki sta jih nato podala Harry in Meghan, sta na dolgo in široko govorila o tem, s čim v Angliji nista zadovoljna.

Vendar pa je bil po besedah ​​nekega kraljevega biografa povod, ki ju je prepričala, da je zapustitev kraljeve družine prava odločitev, fotografija.

Andrew Morton, avtor znamenite knjige "Diana: Her True Story, in Her Own Words", je izdal tudi neavtorizirano biografijo "Meghan: Hollywoodska princesa", v kateri je izpostavil, da sta princ Harry in Meghan Markle čutila, da ju Firma, kot pogosto imenujejo kraljevo družino, vztrajno zaobide.

Vse se je stopnjevalo, ko je v prvih dneh leta 2020 Buckinghamska palača objavila poseben portret – kraljice Elizabete in njenih prestolonaslednikov.

Ob kraljici je njen prestolonaslednik Charles, nato njegov starejši sin princ William in Williamov najstarejši otrok princ George, torej prvi, drugi in tretji v vrsti za prestol.

"Par je sumil, da se je celotna institucija zarotila proti njima. Kot sta videli, so bili dokazi vsepovsod. Razumela so neizrečeno – da je prihodnost monarhije zagotovljena, z ali brez Meghan in Harryja," je v svoji knjigi zapisal Andrew Morton.

Le dva dni po objavi tega kraljevega portreta sta vojvoda in vojvodinja susseška oznanila, da se umikata s svojih vlog in želita biti finančno neodvisna. Dodala so še, da bosta živela med Združenim kraljestvom in Severno Ameriko, pa tudi, da bosta še naprej podpirala kraljico.

Par se je nato s sinom Archiejem preselil v Montecito in dobil hčerko Lilibet, in medtem ko se Harry v Anglijo vrača le ob najpomembnejših priložnostih, jo je žena obiskala še redkeje.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na črn suknjič, Zara je izdala šik pleteno različico, ki je to jesen ne boste želeli sleči

Priporočamo tudi: Njeno vedenje govori več kot besede: Princesa Charlene in princ Albert sta trače skušala zanikati z neprijetnim intervjujem

Oglejte si naš najnovejši Elle podkast z Igorjem Višnjarjem:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan