Princ Harry se je odzval na govorice, da njegov oče ni kralj Charles, pač pa James Hewitt

"Eden od razlogov za te govorice so bili goreči rjavkasti lasje majorja Hewitta, drugi pa sadizem," piše Harry v knjigi Spare.

Princ Harry se je odzval na govorice, da njegov oče ni kralj Charles, pač pa James Hewitt - Foto: Profimedia

Nedavno objavljeni spomini princa Harryja Spare so po izidu v Združenem kraljestvu 10. januarja postali najhitreje prodajana knjiga doslej. Knjiga je polna zanimivih kraljevih zanimivosti, škandalov in šokantnih razkritij ter zajema vse od smrti princese Diane in burnega odnosa princa Harryja z bratom Williamom do njegovega eksperimentiranja z drogami in težav, s katerimi sta se z ženo Meghan Markle soočala kot del kraljeve družine.

Med najbolj presenetljivimi razkritji avtobiografije pa je dejstvo, da je princ Harry potrdil, da se ne le zaveda govoric, ki že desetletja krožijo o tem, kdo je njegov "pravi oče", ampak se je tudi odločil, da jih bo enkrat za vselej odpravil - ob tem pa je razkril tudi podrobnosti o svojem očetu kralju Charlesu.

O starih govoricah, da je v resnici otrok nekdanjega ljubimca princese Diane Jamesa Hewitta, princ Harry pripoveduje, da je bil njegov oče pogosto prvi, ki se je o tem šalil.

Preberite tudi: Prve fotografije Kate Middleton po izidu Harryjeve knjige: Valižanska princesa užaloščena in s skrivnostnim obrazom

Kraljevi oboževalci prepričani, da sta princ George in princesa Charlotte dokazala, da je Meghan Markle v dokumentarni seriji lagala

'Oče je rad pripovedoval zgodbe in ta je bila ena najboljših v njegovem repertoarju,' piše v knjigi Spare in se spominja, da je njegov oče govoril: ''Kdo ve, ali sem res valižanski princ? Kdo ve, ali sem sploh tvoj pravi oče? Morda je tvoj pravi oče v Broadmooru, dragi fant!"

To je bila "izredno nesramna šala, glede na govorice, ki so takrat krožile, da je bil moj pravi oče eden od maminih nekdanjih ljubimcev: James Hewitt," piše princ.

"Eden od razlogov za te govorice so bili rdečkasto rjavkasti lasje majorja Hewitta, drugi pa sadizem," nadaljuje Harry. "Bralci tabloidov so bili navdušeni nad idejo, da mlajši otrok princa Charlesa ni otrok princa Charlesa. Iz nekega razloga se niso mogli naveličati te "šale". Morda so se zaradi tega, da je bilo življenje mladega princa smešno, počutili bolje v svojem življenju."

Princ Harry nato pojasni: "Ne glede na to, da je moja mati majorja Hewitta spoznala šele dolgo po mojem rojstvu, je bila zgodba preprosto preveč dobra, da bi jo izpustili."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Princu Harryju je bilo "nerodno", ko sta bila William in Kate v njegovem in Meghaninem manj razkošnem domu

Priporočamo tudi: Shiloh Jolie-Pitt: Hčerka Angeline Jolie in Brada Pitta presenetila z obrito glavo

Najbolj brano