Kralj Charles je ogorčen nad tem, kar je princ Harry napisal o Camilli v knjigi Spare

Harry jo je označil za "nevarno" in razkril, da sta z Willom odkrito nasprotovala poroki, zato...

Kralj Charles je ogorčen nad tem, kar je princ Harry napisal o Camilli v knjigi Spare - Foto: Profimedia

Kraljeva družina se morda uradno drži svojega dolgoletnega pravila "nikoli se ne pritožuj, nikoli ne pojasnjuj", ko gre za eksplozivne spomine princa Harryja, Spare, vendar so anonimni kraljevi viri v svetu klepetavi kot vedno.

Eden takih neimenovanih informatorjev se je povezal s tednikom Us Weekly in z nami delil nekaj govoric o tem, kaj si kralj Charles misli o neštetih razkritjih, ki jih je Harry objavil v knjigi, in kot ste verjetno uganili, ni njihov oboževalec. Medtem ko je imel Harry veliko povedati o številnih članih kraljeve družine, Charlesa očitno najbolj skrbijo odlomki o njegovi ženi, kraljici soprogi Camilli. Po navedbah vira tednika Us Weekly:

"Charles je vznemirjen. Jezen in ogorčen je, da je Harry v eter spustil toliko neprijetnih in škodljivih trditev, kar ga je seveda postavilo v grozen položaj s [kraljico soprogo] Camillo, zdaj ko je bila vpletena v zgodbo. To je res prestopilo mejo na več načinov, a Harry je izrekel toliko hudih pripomb in razkritij, da njegov oče ne ve, kje naj začne. Ima upanje, da se bo sčasoma prah polegel in da bo Harry omehčal svoje srce do njegove družine, vsaj upa na to. Vendar ne bo pritiskal ali se opravičil."

Čeprav anonimni Charlesov vir ni podrobneje opisal, kateri odlomki iz knjige so monarha spravili v slabo voljo s soprogo, verjetno lahko stavimo, da sta Harry, ki je Camillo opisal kot "nevarno" in razkril, da sta tako on kot njegov brat, princ William, aktivno pritiskala na svojega očeta, naj se z njo ne poroči, precej visoko na seznamu.

Harry jo je v nedavnem intervjuju za oddajo 60 minut z Andersonom Cooperjem celo podrobneje opisal kot "nevarno", ko je dejal:

"Bila je zlobnež, bila je tretja oseba v zakonu, morala je popraviti svojo podobo. Zaradi potrebe po rehabilitaciji svoje podobe ... je bila nevarna zaradi povezav, ki jih je spletala v britanskem tisku. Na obeh straneh je obstajala odprta pripravljenost za trgovanje z informacijami in pri družini, ki je temeljila na hierarhiji, in pri njej, ki je bila na poti, da postane kraljica soproga, so zaradi tega na ulici ostajali ljudje ali trupla."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Princ Harry: Zakaj je bil po rojstvu princese Charlotte jezen?

Priporočamo tudi: Carla Bruni je na pariškem tednu mode nosila najbolj laskav model kavbojk za ženske nad 50 let

Najbolj brano