Poroka Meghan in Harryja: To je podrobnost, ki je na njun poročni dan razjezila Williama

V televizijskem intervjuju na britanski televiziji ITV se je princ Harry vrnil k poroki z Meghan Markle. Razkril je, da se je sprl s svojim bratom, princem Williamom.

Poroka Meghan in Harryja: To je podrobnost, ki je na njun poročni dan razjezila Williama - Foto: Profimedia

Princ Harry in Meghan Markle sta se poročila 19. maja 2018. Za par naj bi bil to idiličen dan na Windsorskem gradu. Če se je vse zdelo popolno, celo vreme, je bilo v zakulisju vzdušje hladno. Po izidu Netflixove dokumentarne serije "Harry & Meghan" in izidu knjige spominov, ki je izšla v torek, 10. januarja, vojvoda susseški daje intervjuje in razkriva novosti o kraljevi družini. Za britansko televizijo ITV je priznal, da je med njim in njegovim bratom, princem Williamom, prišlo do spora glede njegove brade na poroki. Nesoglasje, ki je v tistem času povsem ušlo novinarjem, ki so se osredotočili predvsem na morebitni spor med Meghan Markle in Kate Middleton

Rdeča brada princa Harryja je zdaj sestavni del njegovega videza in o njej se še vedno govori. Tik pred poroko je bilo samo eno vprašanje: ali jo bo obdržal? Sin Diane Spencer se je v kapeli svetega Jurija končno pojavil z brado. Tudi tokrat je vojvoda susseški izstopal in prekršil protokolarna pravila. Moški člani kraljeve družine so po pravilu vedno čisto obriti.

Preberite tudi: Princ Harry se je odzval na govorice, da njegov oče ni kralj Charles, pač pa James Hewitt

Kraljevi oboževalci prepričani, da sta princ George in princesa Charlotte dokazala, da je Meghan Markle v dokumentarni seriji lagala

"Sovražil je misel, da bi izkoristil nekaj, kar je bilo njemu odvzeto."

V knjigi Spare je princ Harry zapisal, da je kraljico Elizabeto II. kljub temu prosil za dovoljenje, da si pusti brado, in da mu je dala "zeleno luč". To je po besedah moža Meghan Markle strašno razjezilo princa Williama, ki je izkoristil svoj položaj in dajal navodila. "V nekem trenutku mi je ukazal, naj se kot dedič prestolonaslednika obrijem," je povedal. 

Stavek, ki ga valižanski princ ni prenesel. "Sovražil je misel, da bi izkoristil ugodnost, ki mu je bila odvzeta," je zapisal. Enako naj bi zahteval tudi princ William za svojo poroko. "Ko sem pisal knjigo, sem se spomnil, da jo je imel tudi William in da so mu babica in drugi rekli, naj si jo obrije," pravi v intervjuju. Princ Harry je svojo izbiro utemeljil: "Babici sem pojasnil, da se zaradi te brade počutim kot novi Harry." Rdeča brada, ki jo Harry nosi še danes.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kraljica Letizia navdušila z boho obleko iz Manga za 20 evrov in škornji z udobnimi petami

Priporočamo tudi: Vesna Milek razbija zimsko monotonost s tem izrazito barvnim kosom

Najbolj brano