Princ Harry in Meghan Markle sta bila degradirana na uradni kraljevi spletni strani

Čigava odločitev je bila to?

Princ Harry in Meghan Markle sta bila degradirana na uradni kraljevi spletni strani - Foto: Profimedia

Podaljšano obdobje žalovanja kraljeve družine po smrti kraljice Elizabete II. se je uradno končalo, kar pomeni, da so se začele spremembe kraljevih nazivov in kraljeve spletne strani. Princ William in Kate Middleton sta bila na družinski spletni strani povišana v princa in princeso Walesa, princ Harry in Meghan Markle pa sta bila po poročanju Page Six "degradirana".

Časopis navaja, da so fotografije vojvode in vojvodinje Susseške "potisnili povsem na dno seznama". Izkazalo se je, da sta bila zakonca na seznamu tik pod Williamom in Kate, vendar so ju po umiku iz višjih kraljevih dolžnosti potisnili neposredno pod princeso Anne. Po tem, ko je Charles postal kralj, pa je par zdaj na dnu strani tik pred osramočenim kraljevim princem Andrewom (ki je na seznamu na zadnjem mestu).

Kakšna je prihodnost Archieja in Lilibet?

Medtem pa ni videti, da bi kralj Charles sprejel kakršno koli odločitev o tem, ali bosta Meghanina in Harryjeva otroka, Archie in Lilibet, lahko uporabljala naziva princ in princesa ali pa imela status kraljeve visokosti. Toda odločitev naj bi bila kmalu sprejeta, saj je obdobje kraljevega žalovanja končano.

"Harryja in Meghan je skrbelo vprašanje varnosti in to, da sta princ in princesa, jima prinaša pravico do določene ravni kraljeve varnosti," je nedavno za The Sun povedal vir. "V zadnjem tednu je bilo veliko pogovorov." Par naj bi tudi "vztrajal, da sta Archie in Lilibet princ in princesa", vendar sta "ostala besna, ker Archie in Lilibet ne moreta prevzeti naziva HRH," je dejal vir. "Takšen je dogovor - lahko sta princ in princesa, ne pa njuna kraljeva visokost, ker nista delovna člana kraljeve družine."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton se je zgledno odzvala na provokacije na Severnem Irskem

Priporočamo tudi: Pozabite na črne gležnjarje, letos so v trendu v tej barvi

Najbolj brano