Oboževalci osupnili ob podobnosti fotografije Kate in Williama ter princese Diane in Charlesa v 80-ih letih

31. 7. 2023
Oboževalci osupnili ob podobnosti fotografije Kate in Williama ter princese Diane in Charlesa v 80-ih letih (foto: Profimedia)
Profimedia

Poljub na igrišču za polo, tako podoben v gesti in vendar tako različen v občutkih.

Ali je lahko gesta tako podobna in hkrati tako nasprotna po pomenu? To se vprašamo, ko si ogledamo fotografijo Kate Middleton in princa Williama, ki si med tekmo izmenjata poljub ob robu igrišča, pri čemer se takoj spomnimo na kultno fotografijo lady Diane in Charlesa iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Kate Middleton in princ William sta se v začetku julija udeležila kraljevega dobrodelnega dneva za polo 2023, dogodka, ki je potekal v Guards Polo Clubu v bližini njunega doma v Windsorju in na katerem so zbrali več kot 1,2 milijona dolarjev za dobrodelne organizacije, drage valižanskima princema, kot je projekt za brezdomce. William se je v majici s številko 4 udeležil tekme v mnogoboju in s svojo ekipo zmagal. Kate Middleton je medtem z gosti poležavala na tribunah, srkala šampanjec in nosila svetlo modro obleko Beulah London. Ob koncu tekme je valižanska princesa pristopila k Williamu in mu čestitala, par pa so fotografirali, kako si izmenjujeta poljub. William se je približal Kate in ji pritisnil poljub na lice, svojo roko pa je položil na njeno ramo. Kate v zameno drži svojega moža ob sebi in se nasmehne, nekoliko presenečena nad to spontano gesto naklonjenosti, vendar povsem sproščena.

Ob pogledu na fotografijo se nam sama od sebe ponuja primerjava s fotografijo lady Diane in kralja Charlesa iz leta 1985, ko je valižanska princesa po koncu tekme v mnogoboju v Cirencestru pristopila k svojemu možu in mu izročila zmagovalni pokal. Charles jo v zahvalo prime za roko in poljubi na lice, vendar je govorica telesa lady Diane povsem nasprotna od Kateine. Takratna valižanska princesa odvrne obraz in žalostno našobli ustnice. Poleg tega ne vrača Charlesovega stiska, temveč pusti roke iztegnjene, kot da bi želela čim bolj omejiti stik z njim. Zrcaljenje obeh fotografij, ki ga poudarja tudi ista številka, ki sta jo Charles in William izbrala za svoje igralske drese, je tako očitno, da kaže, da je bilo namerno načrtovano. Vendar pa se ti dve podobi tako močno razlikujeta v pripovedovanju zgodbe o čustvu, ki kot rdeča nit povezuje usodo obeh parov, ki ju ločuje skoraj štirideset let. Na zakon, ki je bil globoko v krizi, se William in Kate danes odzivata s potrpežljivimi gestami, tihim božanjem in sokrivimi pogledi. Ljubezenska zgodba, ki potrjuje čase, ki so bili, in srečo valižanskih princev.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ta asimetrična obleka iz Zare v omejeni izdaji nas je popolnoma navdušila. Zagotovite si jo pred koncem poletja!

Priporočamo tudi: Bazen s slano vodo, lastna fitnes in savna: Stanovanja Novaka Đokovića v New Yorku in Miamiju so osupljiva

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik