Charles III.: Zakaj na njegovo kronanje na Škotskem niso bili povabljeni George, Charlotte in Louis?

11. 7. 2023
Charles III.: Zakaj na njegovo kronanje na Škotskem niso bili povabljeni George, Charlotte in Louis? (foto: Profimedia)
Profimedia

V sredo, 5. julija, je bil Charles III. v Edinburgu na Škotskem drugič kronan.

Septembra lani, ko je bila razglašena smrt Elizabete II., je bil njen sin Charles III. imenovan za angleškega kralja. Njegovo prvo kronanje v Združenem kraljestvu je bilo 6. maja. Zgodovinski dan, ki bo živel večno. Dva meseca po slovesnosti je bil Charles III. okronan drugič. V sredo, 5. julija, je slovesnost potekala v Edinburgu na Škotskem. Ob strani so mu stali njegova žena Camilla ter sin princ William in njegova žena Kate Middleton. Odsotni so bili  George, Charlotte in Louis, otroci valižanskega princa in princese. In če jih ni bilo, je bilo to iz zelo posebnega razloga.

Posebno leto

Kot poroča revija People, George, Charlotte in Louis na drugem kronanju niso bili ob starših, saj trenutno zaključujejo šolsko leto. Prvo leto na novi šoli je bilo več kot posebno. Nekaj dni po začetku šolskega leta so otroci izgubili svojo babico Elizabeto II. Morali so se navaditi na določene spremembe, saj morata biti Kate Middleton in princ William zdaj še bolj prisotna pri kraljevih funkcijah. Maja jih je na tisoče ljudi spremljalo tudi na kronanju Charlesa III. v Londonu. Leto v središču pozornosti za sorojence.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Barbie tudi v resničnem življenju! Margot Robbie nadaljuje svojo roza ero tudi izven rdeče preproge: na letališču ujeta v čudovitem Chanel roza suknjiču in sivih hlačah (morate videti njen kovček)

Priporočamo tudi: Še vedno mislite na bivšega partnerja? To so 4 nebesna znamenja, ki težko pozabljajo svoje bivše ljubezni

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan