Meghan Markle razkrila vzdevek, ki so ji ga dali na dvoru in ga še danes sovraži

"Velikokrat je to povezano z ženskami, ki imajo moč."

Meghan Markle razkrila vzdevek, ki so ji ga dali na dvoru in ga še danes sovraži - Foto: Profimedia

Meghan Markle v svojem podkastu Arhetipi govori o stereotipih, ki veljajo za ženske v današnji družbi, in to skoraj vedno iz lastnih izkušenj. Včasih se sliši pristno, drugič pa bolj samoreferenčno, kot da bi vojvodinja želela povedati nekaj stvari o tem, kako so jo obravnavali. V zadnji epizodi se je Meghan pogovarjala s poslovnima ženskama Mellody Hobson in Victorio Jackson o tem, kako je biti imenovan "težavna ženska", kar je ne preveč prikrita referenca na njen vzdevek na dvoru: "težavna vojvodinja".

Zdi se, da so Meghan Markle tako imenovali, ko je bila še v Londonu, morda zato, ker je bila še posebej stroga in muhasta pri ravnanju z osebjem, njeni uspehi pa niso bili ravno laskavi. Trdi pa, da je poimenovanje ženske "težavna" ali uporaba vulgarnejše različice besede na "B", "bitch", način omalovaževanja njene moči. "Morda," je dejala Markleova, "je resnica takšna, da je ženska pogosto označena z besedo B ali kot 'težavna', s čimer se prikrijejo nekatere njene resnično fantastične lastnosti, njena vztrajnost, moč, vztrajnost, trdno mnenje, morda celo odpornost."

Meghan pravi, da so močne ženske tiste, ki jim pravijo "težavne", in da je to pogosto kritika (ali žalitev, odvisno od uporabljenih besed), s katero jih želijo "postaviti na njihovo mesto". Res je: današnja družba se še ni sprijaznila s tem, da bi ženske izstopile iz svojih tradicionalno določenih vlog. Pomislite na spletno sovraštvo: ženske so pogosto žaljene na družbenih omrežjih, grozijo jim s smrtjo in posilstvom samo zato, ker so izrazile svoje mnenje ali postale prepoznavne. "Pride čas," je Meghan povedala v podkastu, "ko se sprijazniš z dejstvom, da ne boš vsem všeč. Cilj ne sme biti, da bi vas imeli vsi radi, ampak da vas spoštujejo." Bistvo pa ostaja, kako uporabljate moč, ki jo imate, ali jo izkoriščate zgolj za lastne interese ali za kaj več, in to ne velja le za seksistične stereotipe.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako do ravnega in izklesanega trebuha? V svoj jedilnik vključite to živilo, bogato z maščobami, ki je izredno priljubljeno v svetu znanih manekenk

Priporočamo tudi: Poslovite se od dolgih plaščev, ta kratka jakna, ki smo jo oboževali pred 15 leti, je spet v trendu

Najbolj brano