Darja Končarevič: Ustanoviteljica bistroja Bazilika, ki toplo priporoča ...

31. 1. 2017

Elle je pokukala v zasebne kuhinjske omarice profesionalcev, ki nas vedno znova navdušijo s svojimi jedmi in energijo.

Darja Končarevič

... in medtem med drugimi na hitro poklepetala tudi z Darjo Končarevič, ustanoviteljico bistroja Bazilika (bazilika.si) in avtorico knjige Toplo priporočamo

Kaj vam pride na misel ob izrazu tolažilna hrana?

Nekaj, kar se dolgo cmari, z ljubeznijo marinirano in toploto odišavljeno. Nujno doma pripravljeno. Največkrat kar nekaj iz mamine kuhinje.

Katerih pet živil ne sme manjkati v vašem hladilniku oziroma shrambi?

Maslo, avokado, korenje, sir in vino.

Katera jed vam pozimi pomaga ohranjati zdravje?

Kurja župica z ingverjem in med s kurkumo. Doma si pogosto stiskamo tudi različne sveže sokove.

Razstrupljate se z ...

Vodo in zeliščnimi čaji. V resnici ne verjamem v razstrupljevalne diete, verjamem, da lahko z uravnoteženo prehrano in veliko vode ohranjamo telo v dobri kondiciji.

Kuhinjski pripomoček, ki je v vaši kuhinji nepogrešljiv?

Spatula.

Preberite še: Ne boste verjeli, s čim se pozimi razstruplja igralka Gwyneth Paltrow

Poglejte tudi: Kaj je skrivnost za srečno življenje? (vprašali smo Dance)

Priporočamo tudi branje kratkih intervjujev z ustanoviteljico centra Ayatana (ayatana.eu), Aleksandro Grilc Tomažin, in ustanoviteljem veganske in vegetarijanske znamke Organic Garden (organic-garden.eu), Krisom Pavlinom, ki ju najdete v aktualni številki revije Elle Slovenija. Naročite jo TUKAJ!

Elle Februar

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc