Fengšuiziramo lahko tudi elektroniko

Feng šui je antična kitajska znanost, ki vzpostavi pozitivno energijo ali či (chi) v našem bivalnem in delovnem okolju. Izbira barv in razporeditev predmetov lahko veliko pripomoreta k našemu boljšemu počutju.

Fengšuiziramo lahko tudi elektroniko - Foto: Fotografija oromocijsko gradivo Logitech


LOGITECH® podarja trem bralkam za boljšo energijo v prostoru stojalo za prenosnik Speaker Lapdesk N700.

Navodila in pogoji za sodelovanje v nagradni igri so navedeni na dnu tega prispevka*.


Vzpostavitev ponovnega zen ravnovesja

Glede na namen uporabe (delovni in sproščujoči prostor) je Paul Darby (eden izmed vodilnih evropskih strokovnjakov za feng šui) v sodelovanju s podjetjem Logitech razvil dve edinstveni in navdihujoči okolji, ki bosta poskrbeli za takšno organizacijo sobe, da bosta v njej dosežena kar največja harmonija in ravnovesje. Za vsako pojasnjuje svoj izbor barv, predmetov, njihovo razporeditev in razlog, zakaj je to pomembno pri ustvarjanju energetsko uravnovešenega okolja.

Zahod spodbuja sprostitev in udobje.

 • To je prostor, kjer gledate filme ali igrate igre.

 • Barve v tem prostoru naj bodo zemeljske, kot sta rjava in karamelna. V tem prostoru so takšne blazine in vaza.
 • Zemeljske barve ustvarjajo živahno, a stabilno okolje. Dodatki na policah, pregrinjalo, porcelan . . naj bodo v kremastih odtenkih ter kovinsko beli.
 • Steklena miza v našem primeru je pomembna, saj je izdelana iz peska, ki prihaja iz zemlje in je stabilen material.
 • Kaj pa naprave?

  Podstavek za prenosnik uteleša dobro počutje v sobi s svojo srebrno sivo barvo, zaobljenimi robovi in mehkim spodnjim dnom. Z zaobljenimi oblikami, kot je vaza, lahko spodbudimo pozitivno energijo in usmerimo negativne energije iz prostora. Glasbene naprave pretakajo energijo, da ta ne zastaja. Računalniška miš na stekleni kavni mizici prav tako spodbuja stabilen pomirjujoč pretok energije.

  Energija v prostoru naj bo uravnotežena ter pretočna, saj njeno mirovanje povzroča depresijo.

  Jug spodbuja komunikacijo z zunanjim svetom.

  • To je kraj, kjer komunicirate s prijatelji in sodelavci in gradite svoje povezave (Facebook, Twitter, e-pošta ali karkoli drugega). V prikazani razporeditvi bo vaša komunikacija lažja in družbeni vezi močnejše.

 • V antičnih Japonski in Kitajski je bil vhod v zgradbo na jugu, obiskovalci so vstopali skozi ‘halo veličine’, kar je bilo dobro izhodišče za uspešne dogovore.
 • Tukaj naj prevladujejo rdeče in rumene barve.
 • Rdeča je barva sreče, je barva krvi, kar je tudi barva življenja. S tako izbranimi barvami boste obiskovalce navdihnili z navdušujočo energijo.
 • Rumena je barva sonca ter pomeni komunikacijo in spodbujanje.
 • Kombinacija rdeče in rumene je popolna za takšno območje in spodbuja energijo v prostoru. Pozdravlja komunikacijo in omogoča povezavo z zunanjim svetom.
 • Kaj pa naprave?

  Če uporabljate prenosni računalnik, upoštevajte, da imajo navadno stroge robove, zato uporabite tudi ovalne oblike, da vzpostavite pravilno ravnovesje. Surove robove prenosnika dopolnite z ovalno obliko zvočnikov, podstavka in miši.

  Dodajanje stabilizatorjev bo omogočilo lažje usklajevanje drugih virov energije. Na omaro postavljeni ovalni predmeti, kot so figure, vaze in sveče, pomagajo to doseči. Prižgana sveča dodati prostoru ogenj, s čimer se povečata navdušenje in strastna energija. Rdeč cvet na primer spodbuja srečo, ametist pa poskrbi za energetsko čiščenje sobe ter vzdržuje gibanje energije. Rožnata barva na jugu spodbuja pomirjujoče energije.


  Da bi lažje razumeli feng šui in način, kako ga uporabljati doma, Paul Darby ponuja nekaj nasvetov:

  Razporeditev predmetov, barv in tehnologije

  Delujte s či, da poudarite in ohranite stabilen, umirjen in neprekinjen tok energije v prostoru.

  Osvetlite kote sobe ali niše, da omogočite pretok mirne energije in osvetlite temačnost.

  Svetle luči v okolici vašega računalnika bodo dvignile in gladko pretakale či okoli vašega delovnega prostora, kar spodbuja ustvarjalnost ter pozitivne misli in ideje.

  Barve rasti, zeleno in rumeno, ki simbolizirata rastline in sonce, postavite na vzhod in jugovzhod, saj ti 'energiji vzhajajočega sonca' dvigujeta in vzdržujeta naravno energijo v vas in prostoru okoli vas.

  Ognjeni barvi, rdečo in rumeno, namestite na jug, da bosta pritegnili pozitivno energijo ter dobre priložnosti.

  In – najpomembnejše – ne ustvarjajte nereda in ne zadržujte navlake v prostoru, kjer delate ali ustvarjate.

  P. P.

  Fotografija promocijsko gradivo


  *LOGITECH® in ELLE PODARJA / Pravila nagradne igre

  Darila, ki jih podarjamo, lahko dobite povsem preprosto. Vse, kar morate storiti, je, da do 31. maja pošljete e-pošto na naslov

  ellepodarja@elle.si. Pod zadevo vpišite ključno besedo ELLE STOJALO v telo e-pisma pa nujno zapišite svoje ime, priimek, naslov, davčno številko in izpostavo ter telefonsko številko. Nagrajence bomo izžrebali med vsemi prispelimi e-pismi, obveščeni bodo s povratno e-pošto.

  Pomembno je, da ste seznanjeni s pravili naše nagradne igre:

  1. Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom revije.

  2. Če ne boste poslali vseh zahtevanih podatkov, boste izločeni iz žreba.

  3. Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo blago.

  4. V žrebanju ne morejo sodelovati osebe, ki sodelujejo pri organizaciji, pripravi in izvedbi igre, ter zaposleni v podjetju AM Ljubljana, d. o. o.

  5. Akontacijo dohodnine (pri nagradah višje vrednosti) plača prejemnik nagrade. Nagrajenec soglaša, da lahko prevzame nagrado le z dokazili o plačilu akontacije dohodnine.

  6. Žreb je dokončen in se nanj ni mogoče pritožiti.


  Najbolj brano

  Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

  Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
  Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

  zapri