4 znaki, ki vam kažejo, da morate začiniti svoje intimno življenje

Poglejte, kako spet vzpostaviti vez.

Lifestyle, 17. 12. 2020
4 znaki, ki vam kažejo, da morate začiniti svoje intimno življenje - Foto: Profimedia

Intimnost zagotovo ni edini odločilni dejavnik za uspešno zvezo, vendar je pogosto lahko še kako pomemben kazalnik, ki pokaže kako dobro ste pravzaprav povezani s svojim romantičnim partnerjem. Vsi vemo, da se v odnosu med partnerjema lahko poraja kopica vprašanj in morda nesoglasij, kar lahko povzroči kanček manjšo začinjenost na intimnem področju, po drugi strani pa se lahko v odnosu partnerja med seboj odlično razumeta, pa imata v spalnici še vedno težave. No, po mnenju strokovnjakov obstaja nekaj opozorilnih znakov, na katere le bodite pozorni, saj botrujejo k nujnim spremembam in popestritvi vašega spolnega življenja, kar pa utegne tako okrepiti vašo partnersko vez, kot okrepiti vaše intimno življenje.

Za upad spolnega življenja lahko na žalost poskrbi kar nekaj zunanjih dejavnikov, eden izmed njih je zagotovo stres.

Stres vsakdanjega življenja, pa prenatrpan urnik, ko komaj čakaš, da se zvečer izpod vročega tuša samo preoblečeš v pižamo in skriješ v posteljo, kaj šele, da bi pomislil, da bi oblekel kakšno bolj zapeljivo spodnje perilo. O teh stvareh se je potrebno pogovarjati, svarijo vsi strokovnjaki, naj vaš partner pozna vaše občutke, želje in počutje, le tako vam bo znal prisluhniti in poslušati. Skrivanje želja, neiskrenost do partnerja, pa lahko intimno življenje samo še oteži.

Na srečo obstaja nekaj jasnih signalov, ki vas lahko obvestijo, ali bi vaše spolno življenje lahko malo spodbudili, hkrati pa vam pokažejo, kaj pravzaprav manjka v odnosu. Opozarja se na štiri ključne stvari, ki so znak, da bi v vaše spolno življenje potrebovalo malce vzpodbude.

1. S partnerjem se ne pogovarjate o spolnosti

Po mnenju strokovnjakov je ta preprosta praksa pogovora o intimi med partnerjema dejansko pogosto zanemarjena. Zelo pomembno je, da se s partnerjem lahko pogovarjate o seksu in intimnosti. Zgolj pogovor o seksu lahko privede do razprav o tem, kaj vam je všeč in kaj želite v spalnici, kaj vam morda ne paše, kaj je všeč vašemu partnerju in kaj novega bi si še želeli preizkusiti. Začetek teh pogovorov lahko sam po sebi privede do večje povezanosti in večje intime tako v spalnici kot zunaj nje.  

2. Vse ima prednost pred spolnostjo

Veliko parov, ki so v razmerju že dalj časa, se na vsake toliko časa zalotijo, da z vsemi obveznosti zunaj zveze, ki zahtevajo vso njihovo energijo, pravzaprav na partnerja kar pozabijo. Odnos med partnerjema na neki točki postane samoumeven, pozabimo na drobne pozornosti, ki smo jih včasih namenili partnerju, kaj šele da bi imeli čas misliti na naše spolno življenje. Če se težko spomnite, kdaj ste nazadnje seksali ali celo razmišljali o seksu, je morda čas, da razmislite zakaj je seks tako nizko padel na vašem seznamu. Po mnenju strokovnjakov seks ni le seks, gre za dolgoročno zbliževanje s partnerjem, poznavanje partnerja, njegovih občutkov, krepitev vaše vezi. Ko smo v razmerju, si seveda vsi želimo slišati, da smo zaželeni, všeč svojemu partnerju, s tem, ko spolnosti spet namenimo kanček več pozornosti, ji damo prednost pred gledanjem televizije, ker vemo, da to pomeni zbliževanje s partnerjem oz. jo postavimo kot prioriteto, s tem tudi partnerja postavimo nazaj na prvo mesto.

3. Preskakovanje predigre 

Naglica ali pa "izkazovanje ljubezni bolj na hitro", ni vedno slaba stvar, toda če se s partnerjem zalotita, da je preskakovanje predigre za vaju pravzaprav že rutina, strokovnjaki opozarjajo, da s tem veliko zamujata. Čeprav je včasih zabavno hitro pristopiti k dejanju, je pomembno včasih vseeno upočasniti stvari in si vzeti čas za dotik in intimno medsebojno sporazumevanje in spoznavanje. Ležanje v isti postelji, dotikanje, ohranjanje pozitivnih vibracij med vami in partnerjem so pomembni, ne le za zdravo spolno življenje, temveč tudi za vzpostavljanje in ohranjanje trdnih vezi med vama, priznavanja in upoštevanje želja med vami in vašim partnerjem. Naslednjič, ko želi vaš partner takoj preiti konkretno k stvari, ga poskusite upočasniti in preverite, koliko časa lahko preživita samo z ljubkovanjem in dotikanjem, preden oba prestavita v višje prestave.

4. Nikoli ne odstopite od svoje rutine

Reden seks s partnerjem je ena stvar, toda po mnenju strokovnjakov je pomembno tudi, da v našem spolnem življenje poskrbimo za različne variacije le tega. Če se igrate z mislijo, da bi želeli preizkusiti drugačen položaj, ali pa ste še bolj drzni in se ujamete, da bi za spremembo seks premaknili iz spalnice v kuhinjo? Imejte v mislih, da LAHKO oz. da je to več kot dobrodošlo, saj vsi vemo, da rutina “ubija”, vsaka popestritev ali pa “spreminjanje kulise”, če želite, pričarajo čudeže v vašem spolnem življenju in nanj vplivajo samo blagodejno. Kar pogumno!

Prirejeno po članku s The Zoe Report.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ta pleten komplet je največji trend na Instagramu (+ kje ga kupiti)

Priporočamo tudi: Kako je naša novinarka sredi karantene uteho našla tudi v svoji garderobi

Najbolj brano