Če želite zdravo in zagorelo polt celo poletje, upoštevajte teh 6 pravil

S soncem, visokimi temperaturami in minimalističnimi oblekami prihaja tudi želja po čim bolj porjaveli polti.

Če želite zdravo in zagorelo polt celo poletje, upoštevajte teh 6 pravil - Foto: Profimedia

Priprave na poletno sezono in počitnice so se začele in mnoge dame, ki želijo imeti čim bolj popolno barvo, se zatekajo k številnim trikom. Od pitja raznih dodatkov, do tega, da si kožo namažejo z vsemi možnimi kremami, da ta čim bolj zatemni in porjavi.

Izkušnje in znanost nam govorijo, da lepota ne sme ogrožati našega zdravja, zato je pomembno, da se, kadar želimo porjavelo, sijočo kožo, še vedno osredotočamo na ohranjanje njenega zdravja.

Upoštevajte spodnja pravila.

1. Pijte veliko vode

Preden se sploh odpravite na dopust ali sončenje, je pomembno, da je vaše telo hidrirano od znotraj navzven. Najprej je pomembno, da pijemo čim več vode, da se barva "zdravo" prime kože in traja dlje. Številne lepotice ta trik skrivajo, na njihovih slikah pa lahko vidite različne limonade, sadne sokove in veliko vode.

2. Mažite se z zaščitnim faktorjem

Zaščitni dejavniki številka ena za zdravo kožo poleti. Marsikdo misli, da z njim ne bo porjavel, kar seveda ni res, vendar bo s pravilno nego kožo ohranil zdravo. Zelo pomembno je, da ga pravilno uporabite, in ko enkrat dobite barvo, postopoma zmanjšajte faktor in na koncu preklopite na zaščito pred soncem, ki vsebuje zaščitni faktor. Krema za sončenje vas dodatno hidrira in preprečuje izsušitev kože zaradi škodljivih sončnih žarkov.

3. Piling vsaj enkrat na teden 

Priporočljivo je, da to storite pred sončenjem, še posebej pomembno pa je, da ko že dobite barvo, enkrat tedensko opravite piling, da koži zagotovite sijaj in preprečite suho kožo. Piling je še posebej pomemben, da odstranimo suho površinsko plast kože, ki jo povzroči sončenje.

4. Hidrirajte kožo

Pogosto nanašanje vlažilnih losjonov in krem ​​na kožo zagotavlja potrebno nego, hkrati pa poskrbi, da barva kože ostane sijoča.

5. Prehrana je pomembna

Prehrana, bogata z beta karotenom, v veliki meri prispeva k čim hitrejšemu pridobivanju čudovite barve, hkrati pa tudi k temu, da je kakovostna in čim dlje obstojna.

6. Golden hour

Trik za bronasto barvo je tudi v čau, ko se sončite. Če se sončite opoldne, ko je sonce najmočnejše, obstaja velika verjetnost, da se boste opekli, če pa se sončite zjutraj ali popoldne, ob sončnem zahodu, obstaja velika verjetnost, da boste dobili pravo morsko barvo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so hlače, ki so zamenjale klasični bež model, in zvezdnice jih obožujejo

Priporočamo tudi: Katie Holmes nosila popoln stajling klasičnih kosov za prosti čas

Najbolj brano