Lepota Promocijsko sporočilo

Preoblikujte konture obraza (brez invazivnih estetskih posegov!)

4. 2. 2020
Preoblikujte konture obraza (brez invazivnih estetskih posegov!) (foto: SHUTTERSTOCK)
SHUTTERSTOCK

V negi kože se dogaja high-tech revolucija – razvijajo se formule, ki imitirajo rezultate estetskih tretmajev in preoblikujejo konture obraza. Je nega obraza lahko novi lifting?
 

Kolagen, bistvo pomlajevanja

Tvorba kolagena, beljakovine, ki ohranja strukturo kože, njenega pomembnega gradnika, se po 30. letu odločno zmanjšuje, zato začne naš obraz kazati znake staranja: koža je tanjša in neelastična, pojavijo se gubice in gube, obraz počasi izgublja tonus, konture postanejo manj izrazite, lica se povesijo ... V iskanju rešitve proti prehitremu staranju je industrija lepote v zadnjem desetletju drastično napredovala in na voljo nam je že veliko nekirurških oziroma neinvazivnih lepotnih tretmajev, ki vplivajo na tvorbo kolagena in našemu obrazu vračajo napetost, čvrstost in obliko. Zdaj pa na trg prihajajo tudi inovativni kozmetični izdelki, katerih rezultati gredo vse bolj v korak s tovrstnimi lepotnimi posegi.

Uspešni estetski tretmaji 

Dejstvo, da naša koža sama spodbudi tvorbo kolagena po poškodbi, da bi obnovila poškodovano področje, je vplivalo na razvoj estetskih posegov, ki temeljijo na mikropoškodbah kože, kot sta microneedling in mezoterapija.

Danes že tudi vsi bolj ali manj poznamo naprave, ki temeljijo na terapiji ultrazvočnih valov, s katerimi se spodbuja tvorba kolagena v globljih plasteh kože, pa tretmaje, ki so zasnovani na radiofrekvenčni tehnologiji, ki vpliva na procese v dermisu in povzroči tvorbo novega kolagena, ter naprave, ki na koži z drobnimi iglicami povzročijo mikropoškodbe, s čimer se sproži tvorba kolagena v koži. Na trgu neinvazivnih rešitev pa se vse bolj uveljavljajo tudi kozmetični izdelki oziroma high-tech negovalne formule, ki so nadgradnja običajnih izdelkov proti staranju.

Vse bolj inovativni kozmetični izdelki

Gre za razvoj inovativnih kozmetičnih izdelkov, ki se resno približujejo konceptu estetske medicine. Z delovanjem izjemnih sestavin posnemajo rezultate neinvazivnih tretmajev proti staranju, zlasti tistih, ki spodbujajo proizvodnjo kolagena in na ta način progresivno odpravljajo znake staranja.

Rezultati tovrstne nege, kot je nega z novo generacijo izdelkov Vichy, so glede na klinične teste taki, da jih je resnično mogoče primerjati z učinkom obraznega liftinga in drugimi posegi pomlajevanja.

Testi uporabe dnevne nege proti staranju Liftactiv Collagen Specialist so na primer pokazali neverjetno visoko učinkovitost, saj je bila koža pri ženskah po osmih tednih nege za kar 87 odstotkov prožnejša, 65 odstotkov polnejša in 62 odstotkov gostejša.

Ta negovalni specialist je obogaten z močnimi dermatološkimi sestavinami naravnega izvora, kot je mineralizirana termalna voda Vichy, ki pa je prvič združena s peptidi proti staranju in vitaminom Cg, ki uspešno preprečujejo nastanek znakov izgube kolagena na koži ter vidno preoblikujejo obraz.

Dnevna nega Liftactiv Collagen Specialist SPF 25 pa poleg te ekskluzivne kombinacije sestavin, ki deluje proti izgubi kolagena, vsebuje še širok spekter UVA- in UVB-zaščite. 

In rezultati tudi pri tem izdelku govorijo sami zase: koža je v trenutku videti zglajena, konture obraza se preoblikujejo, po osmih tednih je na koži za kar 44 odstotkov manj gub, intenzivnost pigmentnih madežev pa je zmanjšana za 30 odstotkov.