Najpomembnejši vitamin, ki ga morajo jemati ženske 50+: Vključite ga v svojo rutino za učvrstitev povešene kože

Nutricionisti priporočajo ta vitamin pri izgubi elastičnosti kože po 50. letu.

Najpomembnejši vitamin, ki ga morajo jemati ženske 50+: Vključite ga v svojo rutino za učvrstitev povešene kože - Foto: Profimedia

S staranjem gre naš organizem skozi številne spremembe; čutimo redčenje las, temne lise na obrazu in telesu ter bolj suho kožo. Izguba elastičnosti kože je še ena posledica staranja, ki jo bo večina ljudi kdaj občutila. Vendar pa je dobra novica ta, da obstaja več načinov, kako ohraniti kožo čim bolj napeto in celo odpraviti povešenost – in to vključuje uživanje boljše prehrane, bogate s hranili.

Ne spreglejte:

Da bi izvedeli za najboljše vitamine, ki jih ženske, starejše od 50 let, lahko jemljejo vsak dan za preprečevanje povešene kože in drugih znakov staranja, smo se pogovarjali z dr. Nadirjem Quazijem, zdravnikom in estetskim dermatološkim kirurgom. Ta strokovnjak je razkril, da je dodajanje vitamina A v vašo vsakodnevno rutino odličen način za ohranjanje čim mlajšega videza kože.

Strokovnjaki pravijo, da je najboljši vitamin za ženske, starejše od 50 let, ki ga jemljejo vsak dan za napenjanje kože in zmanjšanje učinkov, vitamin A, ki ga "lahko jemljete peroralno kot dodatek ali nanesete neposredno na kožo kot kremo ali serum." Ta vitamin je koristno orodje, ko gre za preprečevanje staranja, saj je znano, da spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina - ki se običajno naravno razgradita, ko se staramo.

"Kolagen in elastin sta dve beljakovini, ki povečata elastičnost, čvrstost in napetost naše kože," pojasnjujejo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pharma Beautypreneur in Lagos (@makeupforlessng)

Vitamin A lahko dobite tudi s hrano: našli ga boste v špinači, krompirju in korenju. Če vprašate nas, se ta možnost sliši popolno!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Je dihanje z odprtimi usti škodljivo? Posledice za vaše zdravje in obliko vašega obraza (ki se lahko celo spremeni)

Priporočamo tudi: Suknjič Jennifer Lopez bomo nosili v hladnih dneh: Na to barvo pogosto pozabimo, a je sinonim za slog tihega razkošja

Najbolj brano