Kako odstraniti ličila? 8 pogostih in razširjenih napak, ki bi se jim pri odstranjevanju ličil morali izogniti

Postopek odstranjevanja dnevnih ličil je prav tako pomemben kot njihov nanos in ne, tega ne morete storiti z enim robčkom za ličila. Če resno skrbite za nego kože, morate ličila odstraniti na naslednji način.

Kako odstraniti ličila? 8 pogostih in razširjenih napak, ki bi se jim pri odstranjevanju ličil morali izogniti - Foto: Profimedia

Ste tudi vi že večkrat pozabili odstraniti ličila s svojega obraza? To se zgodi vsakomur. Zelo dolg dan v pisarni, večerja zunaj in ko pridete domov, je želja po odstranitvi ličil nična. Vendar smo se naučili, da je tistih nekaj minut, ki jih namenimo odstranjevanju ličil, brez pretiravanja rešitev za našo kožo. 

Znano je, da je spanje z ličili škodljivo. Toda tudi slabo odstranjevanje ličil ne pomaga, da bi koža zasijala. Poleg tega bi bilo res škoda zapraviti tiste minute, ki smo jih tako vztrajno in vztrajno posvečali odstranjevanju ličil, če bi to storili narobe. Kako odstranimo ličila? Ali je dovolj izdelek za oči in obraz? Ali še vedno uporabljate robčke za odstranjevanje ličil ali vatirane blazinice za enkratno uporabo? In ali lahko olje za odstranjevanje ličil nanesete na oči vsak dan? Na ta in druga vprašanja odgovarjamo s temi osmimi napakami, ki se jim je treba izogniti pri odstranjevanju ličil in ki smo jih verjetno vsi vsaj enkrat naredili ali pa smo jih delali nekoč in jih zdaj ne počnemo več.

Ne spreglejte:

Vprašajte katero koli zvezdnico ali redno uporabnico ličil in povedali vam bodo, da je glavni greh nošenja ličil ta, da jih ne odstranite pravilno. In to ni nenavadno, saj spanje z ličili lahko zamaši pore, zaradi česar so te dovzetne za akne in draženje kože, poleg tega pa je koža nagnjena k gubam in drobnim linijam. Maskara ali črtalo za oči, ki ju uporabljate v spanju, lahko povzročita draženje oči, lomljenje trepalnic in obrvi ter okužbe.

Najpogostejše napake pri odstranjevanju ličil, ki jih ne bi smeli več početi:

1. Uporaba bombažnih blazinic za enkratno uporabo

Za odpravo te napake je treba sprejeti dve predpostavki. Prva je, da lahko bombažne blazinice uporabljate na koži le, če so najvišje kakovosti. Zaradi tega so mehki in nežni. Vendar luksuznih bombažnih blazinic iz visokokakovostnega bombaža na trgu ni tako lahko najti, poleg tega pa so za svojo funkcijo precej drage. Drugi razlog je povsem ekološki. Zakaj bi ustvarjali dodatne odpadke, če lahko to storite brez njih? Običajne bombažne blazinice za enkratno uporabo za odstranjevanje ličil zamenjajte z blazinicami za večkratno uporabo, ki jih lahko operete in uporabljate znova in znova. Izdelujejo se iz različnih materialov, med drugim iz bambusovih vlaken, bombaža in mikrovlaken. Lahko so okrogle oblike kot klasične blazinice ali večje ali v obliki pravokotne tkanine.

2. Uporaba robčkov za odstranjevanje ličil

Robčki za odstranjevanje ličil se ne smejo uporabljati pri vsakodnevni negi kože, saj lahko kožo dražijo. Večina jih ni dovolj prepojena z izdelkom, zato je treba pri odstranjevanju ličil še bolj pritiskati na obraz in oči. Dovoljene so le v dveh primerih: na potovanju, ker so nedvomno udobnejše, in le, če so zelo dobre kakovosti, tj. dobro prepojene z izdelkom. Najboljša rešitev so blazinice za večkratno uporabo ali krpice iz mikrovlaken za odstranjevanje ličil v kombinaciji z ustreznimi izdelki, kot sta micelarna voda ali olje za odstranjevanje ličil.

3. Drgnjenje 

Ne glede na to, ali odstranjujete ličila s kože obraza ali oči, nikoli ne smete uporabiti premočnega pritiska in drgnjenja. Na obrazu je bolje uporabljati lahke, nežne poteze in pustiti, da delujejo izdelki za odstranjevanje ličil, kot je olje. Če ste močno naličeni in čutite, da morate več energije nameniti odstranjevanju ličil, z rokami vmasirajte olje, ne da bi ga vanje vlekli s preveliko silo. Na oči nato izdelek zelo nežno vmasirajte s prsti ali pustite blazinico na mestu, ne da bi jo potegnili. Tveganje, da se trepalnice zlomijo in koža razdraži, je zelo veliko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clinique (@clinique)

4. Uporaba olja za odstranjevanje ličil na očeh

Vsako področje ima svoj izdelek. Obstajajo odstranjevalci ličil za obraz in drugi za oči. Na voljo so tudi univerzalni za vsako področje, vendar je treba biti previden pri uporabi na očeh, zlasti če so na oljni osnovi. Dolgotrajna vsakodnevna uporaba olja za odstranjevanje ličil na očeh lahko povzroči nabiranje maščobnih snovi vzdolž ciliarnega obroča, kar lahko povzroči nevšečnosti, kot sta strij ali halazion. Na tem področju imejte vedno raje poseben izdelek brez olja. Primer? Micelarna voda za odstranjevanje ličil z oči in olje za odstranjevanje ličil z obraza.

5. Uporaba agresivnih ali abrazivnih izdelkov za obraz

Nežnost pa ne velja le za področje okoli oči. Enako je treba ravnati tudi s kožo na obrazu. Za odstranjevanje ličil in nato čiščenje izberite nežne izdelke, ki odstranjujejo ličila po afiniteti in v katerih ni snovi za čiščenje.

6. Ne umivajte obraza po odstranitvi ličil 

Odstranjevanje ličil in čiščenje obraza sta dva različna koraka, ki ju je treba opraviti drug za drugim. Uporabi izdelkov za odstranjevanje ličil mora vedno slediti čiščenje, ne le za odstranjevanje odstranjevalca ličil in ujetih ličil, temveč tudi za čiščenje kože. Olje za odstranjevanje ličil bo na primer opravilo svojo nalogo in zaprlo ličila, vendar samo po sebi ne bo očistilo kože. Namesto tega v drugem koraku s čistilnim sredstvom, primernim za vaš tip kože, odstranite vse ostanke olja in ličil ter očistite obraz.

7. Neobnovitev hidrolipidnega filma kože

Čeprav je nežnost prava skrivnost odstranjevanja ličil, tudi najlažja poteza in izdelki ne morejo v celoti spoštovati celovitosti kožne pregrade. K temu prispeva tudi voda iz pipe, ki je običajno apnenčasta, saj s kože odstrani zaščitno hidrolipidno plast. Rezultat, ki se sprva zdi, da je koža čista in brez sebuma, se lahko povrne s povratnim učinkom, zaradi katerega koža proizvaja še več sebuma ali pa se še bolj izsuši in napne. Da bi se temu izognili, na obraz, ki ste ga očistili, takoj nanesite tonik in esenco, in sicer tako, da ju razpršite ali nanesete z rokami. Koža bo takoj osvežena in pripravljena na serum in vlažilno kremo.

8. Ne očistite obrisov obraza

Zelo pogosta napaka je zanemarjanje obrisov obraza, ker se bojimo, da bi namočili korenine las in morda uničili pričesko. To ne vodi le do nepopolnega odstranjevanja ličil, zaradi česar ostanejo na koži, ki jih lahko najdemo na vzglavniku, ampak tudi do kopičenja nečistoč tik ob lasišču, ki dušijo lasne čebulice in lahko povzročijo nastanek prhljaja ali lusk.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vrnitev pozabljenega odtenka laka za nohte: Čokoladna manikira je dolgo veljala za zastarelo, to jesen pa je najbolj zaželena

Priporočamo tudi: Kalij ima ključno vlogo pri krepitvi mišic, živčnih funkcij in zdravja srca: Tu je 7 živil, ki ga vsebuje še več kot

Najbolj brano