10 citatov znanih žensk o staranju: “​​Nočem, da ljudje pričakujejo, da bom videti mlajša, da bi imela vrednost ali bila zaželena”

Slavne dame vse bolj odkrito in realistično govorijo o tem, kako se soočajo s starostjo in spremembo videza ter kako zelo jih prizadene ostra naravnost proti staranju, ki jo širijo mediji in družbena omrežja. Preberite najbolj nepozabne citate.

10 citatov znanih žensk o staranju: “​​Nočem, da ljudje pričakujejo, da bom videti mlajša, da bi imela vrednost ali bila zaželena” - Foto: Profimedia

"Staranje ni izgubljena mladost, ampak nova faza priložnosti in moči," je nekoč zapisala Betty Friedan, avtorica knjige "The Feminine Mystique".

Kljub vsem pritiskom in dvojnim merilom, ki jih prinaša staranje v javnosti, je ta odnos nekaj, kar sprejemajo mnoge najbolj navdihujoče ženske v Hollywoodu. In še nikoli niso bile bolj glasne in željne deliti osvežujoče misli, ki so jih spoznale in doumele za časa svojega življenja. Od Beyoncé do Helen Mirren, številne zvezde so se odločile odkrito spregovoriti o staranju. Preberite njihove citate. 

Ne spreglejte: 

Beyonce

"To je prvo leto, ko resnično razumem, kaj pomeni biti živ in živeti v tem trenutku. Tokrat prvič razumem, kako krhko je v resnici življenje, kako težko je življenje včasih in kako pomembno je, da se v dobrih časih ustavimo in povohamo vrtnice. Mislil sem, da to vem pri 21 ali 30 letih... a nisem. Bolj ko sem zrela, bolj razumem in mojemu veselju ni konca. "Kdor koli je skušal ženskam ustvariti občutek, da se moramo počutiti stare ali nesrečne, ko dopolnimo 40 let, je ZELO NAROBE," je dejala.

Sarah Jessica Parker

"Sivi lasje, sivi lasje, sivi lasje. Ali ima sive lase? Sedim z Andyjem Cohenom,'' nadaljuje Parker, ''in ima polno glavo sivih las, in super je. Zakaj mu to ustreza? Ne vem, kaj naj vam rečem! Predvsem na družbenih omrežjih. Vsak ima kaj povedati. "Preveč je gub, premalo gub." Skoraj se zdi, kot da ljudje nočejo, da bi bili popolnoma v redu s tem, kjer smo, kot da uživajo v bolečini tega, kar smo danes, ne glede na to, ali se odločimo za naravno staranje in ne izgledamo popolno, ali da nekaj popravimo da se bomo bolje počutili. Vem, kako izgledam. Nimam izbire. Kaj naj storim glede tega? Ali lahko ustavim staranje? Izginem?" je rekla Sarah Jessica Parker.

Sandra Oh

"Ko sem bila stara 20 let, sem bila bolj negotova, kot sem zdaj pri 47 letih," je povedala Sandra Oh. »Pri 47 letih se vprašam: 'Ali naj oblečem noco seksi prosojno obleko?' Seveda.' To je tako, kot da ti je za vse manj mar. Staranje je nekaj najboljšega. Res ti daje več prostora, da si oseba, kakršna si bila vedno v notranjosti, a zdaj v stekleni obleki.”

Salma Hayek

"Zame je staranje povezano s ponavljanjem. Nekaj ​​postane staro, ko to počneš dolgo časa. Če se vedno spreminjaš, če si vedno radoveden, kako si lahko star? Vsak dan si nekdo nov.

Padma Lakshmi

"Elegantno staranje lahko enačimo z radovednostjo do sveta, ki ga še včeraj niste poznali, ne glede na to, koliko 'včeraj' ste že doživeli," je povedala Padma Lakshmi in dodala: "Ne počutim se krivo, ker v stvareh uživam bolj, kot sem včasih."

Jennifer Lopez

"V nekem trenutku se bo staranje zgodilo, do takrat pa se sam odločaš, kako močan boš. Koliko se boste gibali? Koliko boš delal? Kako aktivni boste v svojem umu, življenju, telesu. Ti odločaš."

Susan Sarandon

"Šokirana sem, da sem stara 70 let! Vedno znova mislim, da sem mlajša, in to mladost in radost do življenja še vedno čutim v sebi! Bil je nekako čuden trenutek, ta prelomnica ...« je povedala za Vogue, ko je dopolnila 70 let. »Skrivnost –mislim, da je skrivnost ostati aktiven, ostati radoveden in se imeti dobro. In zelo pomembno je pozabiti na cigarete. Sama skrbim za hidracijo in ne delam nič pretirano ekstremnega... Tudi alkohola ne maram. Mislim, da je malo vina v zmernih količinah verjetno dobro, vendar ne, če pretiravate, ampak mislim, da so to dobri geni. Zahvaljujem se svoji mami.”

Andie MacDowell

"Kot igralka sem v tem poslu trpela in ljudje so vedno želeli, da sem videti mlajša," je Andie MacDowell povedala za Vogue, ko je govorila o svoji odločitvi, da sprejme svoje sive lase. "Počutim se dobro in se sprejemam. Nočem, da ljudje pričakujejo, da moram izgledati mlajša, da bo le tako lepa ali zaželena. Moškim tega ne delamo! Obožujemo moške in vse njihove stopnje staranja. Želel bi enaka pričakovanja za ženske in dobro nam gre ... majhni koraki."

Gwyneth Paltrow

"Na žalost nase vedno gledamo s kritičnega zornega kota," je povedala Gwyneth Paltrow. "Rada bi prišel do točke, ko tega ne bi več počela. Zame, ko grem skozi proces staranja in ga resnično začnem, spoznam, da ključno ni: 'Oh, imam to gubo, ali jo bom popravil ali ne?' toda na vprašanje: "Ali se počutim dobro in živo?" se prav zaradi teh razlogov nikoli ne bi želel vrniti v svoja 20. ali celo v 30. leta. Poznam se, ljubim se in zelo sem hvaležen za modrost, ki pride z leti," je dejala Gwyneth. 

Julianne Moore

"Obstaja toliko predsodkov, povezanih z izrazom 'dobro staranje.' Ali obstaja nečloveški način staranja? Seveda nimamo možnosti. Nihče nima izbire, ali se želi postarati ali ne, zato to ni pozitivna ali negativna stvar, je samo dejstvo. To je del človeške narave, zakaj torej o tem vedno govorimo, kot da je to nekaj, kar imamo pod nadzorom?" Vprašanje, ki bi si ga večkrat morali zastaviti, je: "Kako se bomo še naprej izzivali, ostali radovedni, se učili novih stvari, bili koristni in prijazni, skratka bili oseba, ki si jo želijo naši prijatelji ali družina? To naj bi bilo staranje."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najbolj šik Zarine poletne kavbojke se vračajo tudi letos! Izbirate lahko med tremi barvami

Priporočamo tudi: Severina je čop nosila tako - elegantna frizura za ženske nad 40 let

Najbolj brano