Helen Mirren in Andie MacDowell z novo pričesko v Cannesu sta najboljša oda sivim lasem in ženskam nad 60. let

Obe igralki sta nastopili v enem najbolj zabavnih trenutkov na rdeči preprogi 75. izdaje morda najpomembnejšega filmskega festivala na svetu.

Helen Mirren in Andie MacDowell z novo pričesko v Cannesu sta najboljša oda sivim lasem in ženskam nad 60. let - Foto: Profimedia

Helen Mirren in Andie MacDowell sta bili zvezdi zadnjega dne rdeče preproge na 75. filmskem festivalu v Cannesu, enem najpomembnejših filmskih festivalov na svetu. Na predstavitvi filma Mati in sin sta zaplesali pred kamerami. 

Ta trenutek, ki je bil ujet za spomin in je že postal eden najbolj viralnih trenutkov dogodka, je bil tudi dobra oda sivim lasem. Vse več žensk se veseli sijaja svojih sivih las.

Preberite tudi:

Na lanskem filmskem festivalu v Cannesu smo Andie MacDowell prvič videli z gubicami na obrazu in sivimi lasmi. "Sprva sem bila zelo previdna, ker nisem želela, da bi se kdo razburil, in sem poskušala nositi lasulje. Kmalu pa mi je postalo jasno, da so imeli moji instinkti prav ... Še nikoli se nisem počutila tako močno in iskreno. Počutim se, kot da se ne pretvarjam in sprejemam trenutek, v katerem sem. V mnogih pogledih se mi zdi, da mi bolj pristaja na obraz," je igralka povedala za Vogue nekaj tednov po tem, ko je ranljivost staranja pred žarometi spremenila v potezo moči.

64-letna igralka, oblečena v Diorjevo obleko, je tudi letos stopila na rdečo preprogo in poudarila svoje naravno kodraste lase, ki si jih je med zaprtjem nehala barvati. In glede na to, kako dobro so videti na njej, bi bilo narobe, če se ne bi pohvalila s svojimi. "Pri štiridesetih so mi začeli rasti sivi lasje in vsakič, ko so me videli moji otroci, so mi vedno znova govorili, da sem s sivimi lasmi videti odlično. Ko sem jih imela spete v čop, sem bila videti takole, siva, tako kot jih imam zdaj, med temno in sivo. Rada se primerjam z Georgeem Clooneyjem, zakaj ne? Že nekaj časa sem si govorila, da je čas za ta prehod, saj se mi je zdelo, da to res ustreza moji osebnosti in da sem zdaj to, kar sem," je povedala v intervjuju. 

Tudi njena plesna partnerica Helen Mirren se zavzema za naravnost svojih las. Igralka ima vedno popolno srebrne lase, s čimer dokazuje, da sivi lasje niso primerni le za kratke pričeske. 

"Zame je bilo precej preprosto, saj sem bila vedno blondinka. Bila sem naravno blond in čeprav je včasih postala precej temna, sem takoj, ko je prišlo poletje in sem se nekaj časa zadrževala na soncu, postala skoraj bela. Zato je bila izguba barve zelo znosna: kot bi bila na soncu, vendar vse leto. Pred časom sem imela svetle pramene in rada bi jih ponovila. Vedno sem si jih naredila sama, ker mi ni všeč, da bi jih šla barvat, saj je to dolgočasno in drago. Morda je težje sprejeti sive lase, če si rjavolaska, toda ženske mojih let, ki so se odločile za to, so videti spektakularno," je igralka povedala v intervjuju, v katerem je razkrila vse svoje lepotne skrivnosti.

Vendar pa vzdrževanje sivih las ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled, saj so običajno suhi in krhki ter rumenkasti. "Za sive lase je treba uporabiti veliko izdelkov. Vijolični šampon uporabljam zelo previdno, ker izsuši lase. Uporabljam izdelke, ki bolj poživljajo barvo, kot so vijolične pene in balzami. Veliko uporabljam vijolični balzam, da dobi srebrn odtenek, in deluje odlično. Resnično so mi všeč L'Orealovi vijolični izdelki," je razkrila MacDowellova.

Da, čas je, da opustite barvanje in izkoristite moč svojih naravnih las. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Izbrali smo 10 najlepših poletnih torb, ki jih lahko nosite od pisarne do plaže

Priporočamo tudi: Naravni botoks Kate Middleton, o katerem govorijo vsi: S sestavino, ki v sekundi izbriše gube, boste pozabili na invazivne metode

Najbolj brano