Kako pravilno nanesti kremo za sončenje?

Posledice sonca so lahko zelo nevarne. Elle svetuje, da (kakovostno) kremo za sončenje nanašate pravilno. Formule kožo dolgotrajno zaščitijo pred sončnimi opeklinami in prezgodnjim staranjem ter zmanjšajo tveganje za pojav alergij na sonce.

Lepota, 5. 7. 2016
Zaščito obnavljajte zlasti po plavanju ali otiranju z brisačo. - Foto: Profimedia

To, da je sonce škodljivo, v večini primerov kar preslišimo. Študije kažejo, da je najpogostejši razlog za opekline sonca prav nepravilno in površno nanašanje sončne kreme. Ste vedeli, da so pri tem ženske v primerjavi z moškimi manj dosledne? Spodaj v pomoč navajamo korake za pravilno nanašanje kreme za sončenje.

Ne pozabimo na občutljivejše dele telesa

Pri nanašanju sončnih krem pogosto pozabimo na nekatere občutljivejše dele telesa - obraz, lasišče, ušesa, vrat, stranski del trupa, dekolte, kolena, narti in stopala. Strokovnjaki trdijo tudi, da na te dele mnogokrat pozabljamo nanesti dobršno količino kreme ali olja z zaščitnim faktorjem na telo. Vzemimo tole v obzir.

Pravilna količina kreme

Pri mazanju s sončno kremo bodite pozorni na vrstni red naslednjih delov korpusa. Obraz, dekolte, trebuh, hrbet, roke in noge. Pomembno je troje: pravilna količina kreme (za vsak ud porabimo približno čajno žličko kreme za sončenje), sledi enakomeren nanos sredstva za zaščito pred soncem, nato kremo razmažemo z nežnimi gibi (zaščitni faktor naj ostane na površju).

Potrebno je redno ponovno nanašanje zaščitnega sredstva

Zaščitni faktor je priporočljivo ponovno nanesti vsaki dve uri. Tudi če čas preživljate v senci pod drevesi, senčnikom ali v vodi. Zaščito obnavljajte zlasti po plavanju ali otiranju z brisačo.

Preberite še: Posledice prekomernega izpostavljanja soncu

Najbolj brano