Kako izbrati pravi parfum?

Včasih so bili parfumi namenjeni prikrivanju naravnega vonja, danes jih uporabljamo, da ga poudarimo. Če ste si torej zaželeli spremembe ali si želite novo stekleničko v svoji zbirki, se prej pripravite in si za iskanje vzemite čas.

Lepota, 24. 10. 2015
Kako izbrati pravi parfum? - Foto: profimedia

Dobro premislite

Še pred obiskom parfumerije razmislite, za kakšno priložnost potrebujete parfum. Vprašajte se, ali morda iščete dišavo za večerne izhode ali takšno, ki jo boste nosili vsak dan, so vam bolj všeč cvetlični vonji ali orientalski. Od vonja je namreč zelo odvisen vtis, ki ga naredite na ljudi.

Samo na svoji koži

Na lov za parfumom se je najbolje odpraviti zjutraj in pred obrokom, ko je naš voh najboljši. Če ste se zaljubili v prijateljičino dišavo ali vonjate testni listek, to ne bo dovolj. Parfum morate nanesti na svojo kožo.

Vedno dobrodošla kavna zrna

Če se po nov vonj odpravite v parfumerijo, lahko naenkrat preizkusite samo tri dišave, sicer boste zmedli svoje čute. Kavna zrna pridejo še kako prav, saj v nosu nevtralizirajo vonj in vas pripravijo na ponovno intenzivno vonjanje.

Pustite, da zadiši

Dišavo nanesite na zapestje, saj je tam pulzna točka. Sprehodite se po parfumeriji, da spodbudite dišavo, ki se tako začne razvijati. Parfumi izhlapevajo v slojih. Prvi nivo, ki ga zavohate, izgine že po desetih minutah, šele nekaj ur pozneje se razvije pravi vonj. Če se kljub temu ne morete odločiti za pravi vonj, prosite za vzorček in ga uporabite doma.

Ustvarite svojo zbirko

Najbolje, da parfume shranjujete v originalni embalaži, na suhem in temnem mestu. Ne ustavite se le pri enem vonju, ampak oblikujte paleto priljubljenih dišav za vsako priložnost in razpoloženje.

Pripravila: Sara Jagodič

Najbolj brano