TEST: VelaSmooth

Celulit je večinoma estetski problem, s katerim se sooča okoli 80 odstotkov žensk. Njegov nastanek je povezan s kopičenjem maščobnih celic in tekočine, ki jih naravni mehanizmi ne morejo izločiti. Te spremembe v vezivnem tkivu se navzven kažejo kot takoimenovana pomarančna koža.

Poleg kozmetičnih izdelkov v obliki krem, gelov n mask, na tržišču obstajajo razne naprave, ki odpravljajo celulit. Naša raziskovalna novinarka Monika Lopojda, je žrtvovala svoj celulit in preizkusila VelaSmooth – napravo, ki s potrdilom ameriške agencije FDA (U.S. Food And Drug Administration, www.fda.gov), odpravlja celulit in zmanjšuje obseg telesa. Spremljajte njen »Dnevnik prenove« na naši spletni strani.

TEST: VelaSmooth - Foto: Fotografija Shutterstock

Kaj je? Kaj obljublja?

VelaSmooth z ELOS™ tehnologijo na neinvaziven način odpravlja celulit in zmanjšuje obseg telesa. Z združitvijo infrardeče svetlobe, bi-polarne radiofrekvene, vakuuma in globoke masaže tkiva s pomočjo masažnih valjčkov se problematični predeli telesa hitro in vidno polepšajo, koža postane gladka in svilnato mehka. Izboljša se struktura kože, zmanjša se obseg na obdelovanem predelu telesa, zaradi izboljšanja prekrvavitve pa se spodbudi lokalni metabolizem.

Kako deluje?

Infrardeča svetloba: segreva kožo do 5 mm globoko, spodbuja mikrocirkulacijo ter posledično izboljša izkoristek lokalnega metabolizma.

Bi-polarna radiofrekvenca: dodatno segreva podkožje do 15 mm globoko, kar poveča cirkulacijo krvi in kisika, s tem pa se pospeši presnova maščobnih oblog. Hkrati radiofrekvenca spodbuja tvorbo fibroblastov (fibroblast je celica, ki sodeluje pri nastajanju vlaknin vezivnega tkiva), kolagena (glavna sestavina opornih in vezivnih tkiv, kit, vezi in hrustanca) in elastina (skupina beljakovin, ki je poglavitna sestavina elastičnih vlaken v kitah).

Vakuum: ustvarja podtlak, ki razširi kapilare v podkožju in izboljša prekrvavitev obdelovanega dela telesa.

Masažni valjčki: mehanično pospešujejo odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem.

Negovalni salon Moments

Barjanska cesta 52

Ljubljana

www.moments.si/celulit.html

Najbolj brano