3 preprosti koraki, kako na internetu izbrati popoln odtenek pudra

Trije koraki do pravega odtenka.

Lepota, 5. 1. 2021
3 preprosti koraki, kako na internetu izbrati popoln odtenek pudra - Foto: Profimedia

Vsi smo že bili tam: na zapestjih in vratu smo primerjali nešteto odtenkov pod fluorescentnimi lepotnimi lučmi in nestrpno sedeli na brezplačnem ličenju v upanju, da bi našli popoln puder. Ne glede na to, ali ste ljubiteljica svetlečega videza ali Insta vrednega matiranega videza, je iskanje popolne formule za vašo kožo včasih zahtevno.

Način nošenja in nakupa ličil se je v zadnjem letu močno spremenil. In samoumevno je, da se - zaprti doma ali ne - tisti, ki smo še vedno naličeni, zdaj pogosto kupujemo na spletnih trgovinah.

Nakupovanje po spletu za vaš naslednji lepotni izdelek zdaj ni samo bolj priročno, temveč je tudi nujen odgovor na naše številne spreminjajoče se potrebe po ličenju. Prehod na spletno nakupovanje izdelkov za kožo je neizogiben. Medtem ko prodaja barvnih kozmetičnih izdelkov letos stagnira, je kategorija polti (ki zajema vse od podlage do korektorja) dejansko narasla.

1. Prepoznavanje vašega podtona

Odločanje za spletni nakup je ena stvar, vendar je določitev želenega odtenka in končnega videza še en razlog, zakaj je iskanje popolne podlage na internetu zapleteno. Natančnost odtenka je eno najpogostejših vprašanj pri nakupu podlage.

Svetujemo trikratno preverjanje in primerjavo odtenka vsakega izdelka, o katerem se odločate, z vzorci, prek vplivnic na družbenih omrežjih ali fotografij na googlu. To vam lahko pomaga ugotoviti, kakšen je odtenek pri različnih lučeh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

2. Lepotna tehnologija je lahko vaš novi najboljši prijatelj

Preizkusite Il Makiage, ki je ustvaril algoritem PowerMatch in obljublja, da bo ponudil 94-odstotno natančnost, ko gre za odtenke, ki se ujema z izdelki za polt. Blagovna znamka pravi, da ji je ta poudarek na tehnologiji pomagal, da "izzove način, kako vsi kupujemo lepotne izdelke po spletu".

Čeprav program ni bil narejen z mislijo na "pandemijo brez primere, ki je pospešila prehod na splet", je veliko vložil ne samo v tehnologijo za svojo spletno stran, temveč tudi v skupine za znanost o podatkih, raziskave in razvoj ter inženiring.

Rezultat te poglobljene raziskave je 90-sekundni (a še vedno nadvse natančen) kviz znamke. Upoštevajo se vrsta kože, ton, želena prekritost in končni videz.

3. Bodite odprti

Pri nakupu prek spleta ne pozabite, da osebno preizkušanje odtenkov ni veliko lažje, če upoštevate osvetlitev in oksidacijo formul. Številne formule naravno v eni do dveh urah po nanosu (kar imenujemo oksidacija) nekoliko potemnijo, zato je zelo težko dobiti popolno ujemanje. Preden dodate v košarico: pogovorite se s strokovnjakom, ki pozna izdelke in lahko upošteva, kaj zahtevate od formule.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najbolj kontroverzna moda Melanie Trump vseh časov

Priporočamo tudi: 4 najpogostejše stvari o spolnosti, o katerih razmišljajo ženske, a se jih ne upajo vprašati

Najbolj brano