Najbolj kontroverzna moda Melanie Trump vseh časov

Prva dama zagotovo ve, kako vznemiriti z modo.

Moda, 3. 1. 2021
Najbolj kontroverzna moda Melanie Trump vseh časov - Foto: Profimedia

Garderoba Melanie Trump se močno razlikuje od garderobe njenih predhodnic.

Namesto da bi oblekla ameriške oblikovalce, prva dama pogosto izbere evropske oblikovalce izven cenovnega razreda povprečnih Američanov. Toda potem, ko je Melania oblekla Zarin plašč s pojemljivim napisom in stajlinge, ki jih je nosila na potovanju po Afriki, je dokazala, da ima najbolj kontroverzno garderobo v zgodovini prvih dam.

To je njenih 6 najbolj kontroverznih videzov - razvrščenih po vrstnem redu ogorčenja.

6. April 2018

Melania je drugi dan državnega obiska predsednika Macrona nosila obleko zbirke Michael Kors Collection, a svet je govoril o njenem klobukz znamke Hervé Pierre. Nekateri so v njenem videzu videli Michelle Pfeiffer iz filma Scarface, drugi pa Beyoncé v glasbenem spotu 'Formation'.

5. May 2017

Medtem ko je bila Michelle Obama kritizirana, ker med državnim obiskom v Savdski Arabiji ni nosila rute, je bila Melania okarana, ker je med obiskom konzervativne arabske države leta 2017 pokazala noge.

4. Oktober 2018

Sredi burnega časa za moževo upravo je prva dama odšla v Afriko na prvo samostojno potovanje v tujino. Med izletom na safari je bila videti, da je bila njena izbira čelade - oblačila s temno kolonialno zgodovino v Afriki - kontroverzna in neobčutljiva. Prva dama je komentirala medijsko osredotočenost na njeno garderobo v času njenega potovanja in rekla, da "želim govoriti o svojem potovanju in ne o tem, kaj oblečem."

3. May 2017

Leta 2017 je na Siciliji prva dama nosila vezeno jakno znamke Dolce & Gabbana v vrednosti slabih 57 tisoč evrov in sprožila je plaz polemik.

2. September 2017

Prva dama je leta 2017 zapustila Belo hišo, da bi obiskala žrtve orkana Harvey v Portoriku, a je bila po vsem svetu kritizirana zaradi svoje izbire čevljev. Čeprav se je na letalu preoblekla v drugačno obleko, so bili salonarji znamke Manolo Blahnik do območja katastrofe tarča obsojanja tako republikancev kot demokratov.

1. Junij 2018

V verjetno največjih modnih napakah v ameriški politični zgodovini je Melania odstopila od svoje dizajnerske garderobe in oblekla zarino jakno z napisom "Res mi ni mar, je vam?" na obisku prisilno ločenih družin na meji med ZDA in Mehiko. Predsednik Trump je v tvitu zapisal, da je bila njena odločitev za to jakno s posebnim namenom. Napis na jakni naj bi se nanašal na lažne novice. Melania naj bi spoznala, kako nepoštene so, zato ji zanje res ni mar.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 10 najlepših suknjičev iz H&M-ja in Zare, ki se vam jih splača kupiti na razprodajah

Priporočamo tudi: Pri 98 letih je umrl legendarni modni oblikovalec Pierre Cardin

Najbolj brano