Obujamo spomine na elegantni stil bivše prve dame ZDA Michelle Obama

Moč njenega osebnega sloga iz dni, ko je bila prva dama, je popoln za trenutni čas.

Moda, 9. 11. 2020
Obujamo spomine na elegantni stil bivše prve dame ZDA Michelle Obama - Foto: Profimedia

"Ko gredo oni nizko, gremo mi visoko." Že leta 2016 je prva dama Michelle Obama v govoru na Demokratični nacionalni konvenciji izrekla te besede. Od takrat se je svet spremenil do neprepoznavnosti, vendar so njene besede - in to, kar predstavljajo - pomembnejše kot kdaj koli prej.

Michelle Obama v obleki Christian Siriano

Tudi njen modni slog iz dni, ko je bila prva dama, je še vedno odmeven.  Seveda je bila vedno veliko več kot lesketajoč se paradni konj s čudovitimi oblekami ali žena nekoga, toda Michelle je prirojeno razumela moč oblačil. Pomislite na obleko, ki jo je nosila za nek govor: temno modra svilena obleka oblikovalca Christiana Siriana.

Ne samo, da je bila obleka v barvah demokratične ekipe, in da je oblikovalec znan po svojem vključujočem pristopu k oblikovanju (Siriano je vedno pozdravljal ženske vseh oblik, velikosti in starosti), ampak je tudi videz popolnoma odražal Michelle: tako kot na vsem, kar je nosila, je pisalo "vem, kdo sem".

Michelle Obama na inavguracijski paradi leta 2016.

Vsekakor je Michelle v Beli hiši imela svoj značilen slog. Zožano v pasu, krila do kolen, kratke jopice in čevlji z nizko peto. Njen triumf je bil oblikovati sodoben slog, ki se je zdel tako brez napora kot eleganten. Njena nagnjenost h kosom brez rokavov je takrat povzročila nekaj (neupravičenih, zastarelih) reakcij. Ko pomislite, kaj je sledilo, boste morda odvrnili: "Res me ne zanima. Ali vas?" Hmm.

Michelle Obama v obleki britanskega oblikovalca Christopherja Kane-a leta 2015.

Kot prva dama z najboljšim stilom je vedela, da lahko izbira ustreznega oblikovalca pomeni veliko - zabavala se je z modo, vendar je nikoli ni videla preprosto kot lahkotno neresnost. Da, bila je prvakinja ameriških blagovnih znamk, podpirala pa je tudi lokalne talente v tujini (na primer obleke Christopher Kane in Roksanda, ki jih je nosila na obiskih v Veliki Britaniji).

Michelle Omaba v obleki Jason Wu.

Michelle je imela platformo in jo je presneto dobro uporabila za pozitivno, na primer, da bi izpostavila nove in nastajajoče oblikovalce; tajvansko-ameriški oblikovalec Jason Wu (izbira, kot je kubansko-ameriška oblikovalka Isabel Toledo ali tajsko-ameriški oblikovalec Thakoon Panichgul, ki je imel močno izjav o prispevku priseljencev k ameriški kulturi) je imel le dve leti svojo znamko, ko je Michelle oblekla njegovo belo obleko za svoj prvi otvoritven gala dogodek leta 2009.

Michelle Obama v obleki znamke Narcisco Rodriguez leta 2016.

Del njene diplomatske misije je bila tudi podpora blagovnim znamkam z dostopnimi cenami. Bila je velika oboževalka znamke J Crew, večkrat pa je nosila tudi čevlje znamke Converse. To je njeno garderobo preželo s toplino, lahko prevodljivo, zaželeno navadnostjo v najbolj izjemnih okoliščinah. Z

daj se zdi moderno mešati visoko modo s kosi po dostopnih cenah. Tako kot Kate Middleton in Meghan Markle je tudi ona vedno bila oboževalka ponavljanja stajlingov. Obleko znamke Narisco Rodriguez, ki jo je nosila na potovanju v Buenos Aires leta 2016, je spet oblekla, ko je pozneje istega leta sprejela Melanijo Trump v Beli hiši; obleko oblikovalca Azzedine Alaïa, ki jo je  leta 2013 nosila na cerkvenem dogodku, je prvič nosila na televizijskem nastopu leta 2009.

Michelle Obama v obleki znamke Azzedine Alaia leta 2013.

Vse to ne pomeni, da Michelle ni vedela, kako povečati glamur na maksimum. O svečanih obleka je veliko vedela. Tom Ford, Marchesa, Gucci, Givenchy - njeni glamurozni trenutki so se lahko primerjali z njeno tesno prijateljico Beyoncé.

En videz je bil še posebej veličasten: obleka znamke Atelier Versace, ki jo je nosila na zadnji državni večerji leta 2016. Da, izgledala je neverjetno in v industriji, ki se bori z raznolikostjo in prepoznavnostjo, se je zdelo močno in primerno videti temnopolto žensko, ki je osupljiva v obleki visoke mode. 

Michelle Obama v Atelier Versace.

Njena modna zapuščina je zdaj pomembna bolj kot kdaj koli prej, ker vsebuje, tako kot ona, množice. Tako kot njena garderoba ni bila le vrhunska ali ulična, glamurozna ali prizemljena, je bila tudi ona toliko več kot le ena stvar. Opominja nas, da smo kot ženske lahko zapletene, hkrati pa ohranjamo trdno jedro samobitnosti. Michelle pozna samo sebe, ne boji se biti to, kar je, in zato bo vedno prva dama, po kateri se lahko zgledujemo.

Michelle Obama na večer volitev leta 2008 v obleki Narcisco Rodriguez.

Za prvi uradni portret prve dame leta 2009 je nosila obleko znamke Michael Kors.

Leta 2011 je v Buchinghamski palači nosila obleko znamke Tom Ford.

Michelle Obama leta 2013.

Za drugi inavguracijski gala dogodek je izbrala obleko znamke Jason Wu.

Michelle Obama v obleki znamke Thom Browne leta 2013.

Michelle Obama v obleki znamke Zac Posen leta 2015.

Michelle Obama v oblačilih znamke Proenza Schouler in čevljih znamke Converse.

Michelle Obama v cvetlični obleki leta 2015.

Leta 2015 se je s papežem sestala v obleki znamke Carolina Herrera.

Michelle Obama v obleki znamke Gucci leta 2016.

Michelle Obama v rumeni obleki leta 2016.

Za svoj zadnji govor kot prva dama leta 2017 je izbrala obleko znamke Narcisco Rodriguez.

Tudi za Trumpovo inavguracijo leta 2017 je izbrala znamko Narcisco Rodriguez.

Prevedeno in prirejeno po članku z Grazia UK.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Internet obožuje bel stajling, ki ga je nosila Kamala Harris

Priporočamo tudi: Leto brez modrčka! To so zvezdnice, ki ga odvrgle v letu 2020

Najbolj brano