Na Fashion Weeku Aquafresh se bo predstavila tudi gostja iz tujine Ivana Pilja

Modna oblikovalka Ivana Pilja je diplomirala na Visoki šoli za oblikovanje v Beogradu. Od leta 2007 je kot oblikovalka športnih in 'street wear' oblačil sodelovala z različnimi modnimi hišami, kjer je pridobila neprecenljivo znanje.

Na Fashion Weeku Aquafresh se bo predstavila tudi gostja iz tujine Ivana Pilja - Foto: Simon Cave for Simon Cave Studios

Danes se zgleduje po japonski modi in origamiju. Tako je njena prva kolekcija temeljila na premikajočih se skulpturah in temnih elementih med futuristično in arhitekturno obliko kostumov. Robovi in ​​oblike njenih kreacij so ravni, močni in poenostavljeno geometrijski.

Njeno prvo delo je bilo nagrajeno z dvema nagradama za najboljšo kolekcijo revije ELLE, drugo pa z nagrado za najboljšega oblikovalca sezone. Ker je vsak njen kos unikaten, umetniško oblikovan v njenem slogu, je Ivana danes znana po vsem svetu.

Njena ljubezen do futurističnih elementov, risanje inspiracije iz oblik narave in ljubezen do spreminjanja ženskih silhuet ustvarjajo nove razsežnosti.

Prednosti mode v njenih besedah: ​​"Omogoča nam, da se igramo z vsem, o čemer lahko naša domišljija in ustvarjalnost sanjata, potem pa jaz ustvarim, da te sanje postanejo tudi resničnost."

Ivana Pilja

Foto: Simon Cave for Simon Cave Studios
Stajling: Claudia Behnke
Pričeska: Nina Butkovich-Budden uporablja Oribe Hair Care
Make-up: Issidora uporablja Cosmetics à La Carte

 

Najbolj brano