AKULTURA: Inspiracija za kolekcijo v svojih slikarskih platnih

Alenka Globočnik Fabjan je slovenska modna oblikovalka, ki ustvarja pod modno znamko AKULTURA, locirano na Tavčarjevi ulici v Ljubljani. Ob kontrastnih materialih je blagovna znamka prepoznana po asimetričnih in čistih ter tajliranih linijah. Oblačila odstopajo od klasičnih in s kreativnimi idejami poskušajo preseči togo uporabnost. Na aktualnem ljubljanskem tednu mode #ljfw se bo s kolekcijo AKULTURA ART predstavila v sredo, 15. aprila, ob 21.30.

AKULTURA: Inspiracija za kolekcijo v svojih slikarskih platnih - Foto: Primož Predalič in Imaxtree

Kolekcija AKULTURA ART za jesen in zimo 2015/16

Modna oblikovalka je tokrat kolekcijo poimenovala AKULTURA ART, saj je izhodišče našla kar v svojih slikarskih platnih. V slikah je poiskala podobe, ki jih je preoblikovala v nove forme in jih prenesla na blago. Oblika oblačil je voluminozna in predimenzionirana in ima vlogo slikarskega platna. Na ta način spregovorijo oblike in barve, ki govorijo svojo pomembno zgodbo.

Materiali, ki zaznamujejo Akulturo, so fine volne, svile, bombaži in najfinejše tanko usnje. Materiali se med seboj prepletajo in tako ženski ponujajo svobodo pri ustvarjanju svoje vizualne podobe, saj se kosi oblačil med seboj kombinirajo in omogočajo zgraditi lastno zgodbo.

Najbolj brano