Prvi prihranki

Kot starši lahko veliko pripomoremo, da naš otrok, ko odraste, z denarjem ne bo ravnal neodgovorno, in da s svojimi finančnimi odločitvami ne bo pljuval v lastno skledo.

Promocijsko sporočilo, 20. 3. 2013
Prvi prihranki - Foto: Shutterstock

Zapleten svet potrošništva

Današnji svet potrošništva je mnogo bolj zapleten kot nekoč. Vse več je ponudnikov, izdelkov in storitev. Pravi cirkus, ki se kmalu dotakne tudi otrok.

A kot starši lahko veliko pripomoremo, da otrok, ko odraste, z denarjem ravnal odgovorno.

Temelje za poznejšo finančno pismenost lahko začnemo pri otrocih graditi precej zgodaj. Že predšolski otroci se med spremljanjem staršev pri nakupovanju naučijo, da so bankovci in kovanci nekaj, kar lahko v trgovini zamenjajo za različne reči.

Seveda pa otroku nista zabavna le zbiranje in opazovanje, kako kupček raste.

Dovolimo mu, da si z zbranimi prihranki izpolni drobno željo, ne da bi se v to vmešavali. Morda bo izbral nekaj, kar se bo nam zdelo neumnost, pa nič zato.

Ja, pravijo, da iz majhnega raste veliko ...

Tudi pri Novi KBM, kjer Sitko, sit, zadovoljen, vesel, radoveden in igriv fantič, skrbi za varno finančno prihodnost otrok ter se z njimi veseli in druži na prireditvah.

Vašemu otroku z vašo pomočjo približa pomen skrbnega ravnanja z denarjem in ga že v zgodnjih letih nauči varčevanja za izpolnitev tudi tistih želja, za katere potrebujemo prihranke.

Sitkovo varčevanje lahko sklenete v poslovalnicah Nove KBM. Gre za varčevanje na Sitkovi knjižici ali računu in je namenjeno otrokom do desetega leta.

Fleksibilna ponudba vam omogoča izbiro med naslednjimi vrstami varčevanja:

  • Varčevanje z odpovednim rokom nad 31 dni, nad 91, nad 181 dni ali nad 365 dni,
  • rentno varčevanje ali
  • ZA-TO! varčevanje.

Poleg dobro naloženih in obrestovanih sredstev otroka med letom za njegovo pridno varčevanje Sitko tudi nagradi! Med 15. januarjem in 15. decembrom namreč za svoje najmlajše varčevalce poskrbi z nagradno akcijo.

Ob privarčevanih najmanj 150 evrih bo vaš otrok sodeloval v nagradnem žrebanju.

Razlogov je več kot dovolj, da malega Sitka podrobneje spoznate in se s svojim otrokom oglasite v najbližji poslovalnici Nove KBM ter sklenete Sitkovo varčevanje.

Seznam poslovalnic je objavljen na spletni strani www.nkbm.si, kjer lahko spoznate tudi ostalo bogato bančno ponudbo, ki smo jo za vas pripravili v Novi KBM.

Da bo tudi iz prihrankov vaših otrok zraslo veliko!

Najbolj brano