Kako negovati lase, ki prekomerno izpadajo? S pravilno nego dosežete daljše lase tudi do nekaj centimetrov

17. 4. 2022
Kako negovati lase, ki prekomerno izpadajo? S pravilno nego dosežete daljše lase tudi do nekaj centimetrov (foto: Instagram)
Instagram

Naučite se pravilno zdraviti izpadajoče lase in v samo nekaj tednih dosežete kakovostne dolge lase.

Ne glede na to, ali ste pred kratkim iz odtoka pod tušem izvlekli ogromno gmoto las ali pa ste preprosto opazili, da se na vašem lasišču pojavlja več opustošenih mest, je izpadanje las nekaj, s čimer se srečuje veliko žensk. Vemo, da lasje izpadajo. Včasih celo zelo izpadajo. Po podatkih Ameriške akademije dermatologov nam jih vsak dan izpade približno 50-100. Včasih preveč razmišljamo, včasih pa instinktivno vemo, da nam lasje izpadajo malo ali veliko več, kot bi bilo to normalno. In takrat nam lasje zelo jasno in glasno povedo, da se z našim telesom nekaj dogaja. Do prekomernega izpadanja las lahko pride zaradi številnih osnovnih težav, kot so genetika, hormonsko neravnovesje, ščitnica, presnova in druge zdravstvene težave, vendar so lahko vzrok za izpadanje las tudi nekatere pogosto prezrte vsakdanje navade.

Morda so v zadnjih nekaj sezonah kratki lasje in pričeske, kot je očarljivi paž,  prevzele vodilno mesto v svetu lepote, vendar smo počasi siti enakih in dolgočasnih dožin in se vračamo k stari želji po dolgih, gostih in sijočih laseh, kar se morda za mnoge zdi nedosegljivo. Vendar ne skrbite, lahko si pomagate sami.

Ne spreglejte: 

Kako izboljšati rast las?

Močnejši in bolj zdravi lasje so že od nekdaj splošna želja. Vendar ne moremo zanikati, da je zaradi svetovne pandemije in vseh izzivov, ki so z njo povezani, veliko večji poudarek na ohranjanju in doseganju zdravih las.

Čeprav rast las največkrat pripisujemo genetiki, to ne pomeni, da ne morete pospešiti njihove rasti, poleg nekaj ključnih trikov, ki niso izključeni, pa je enako pomembno, da se oborožite s potrpežljivostjo in odličnimi izdelki!

Kar nam je všeč pri dolgih laseh, je nešteto možnosti oblikovanja, tako da imamo lahko vsak dan drugačno pričesko in z njo eksperimentiramo v nedogled.

Pri spuščanju las sta najpomembnejši vztrajnost in potrpežljivost, saj gre za proces, ki ne doseže rezultatov čez noč, lahko pa ga tudi nekoliko pospešiš z uporabo odličnih trikov, ki jih lasje obožujejo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Pravilna prehrana je ključ do rasti las

Kot vse na našem telesu je tudi manjše izpadanje las in hitrejša rast las povezana s pravilno prehrano. Svoj dnevni jedilnik torej obogatite s svežo zelenjavo in sadjem, oreščki in živili, ki so bogata z vitamini, minerali in zdravimi olji, kot so ribe, ki bodo močno vplivale na videz samih las. Če se v novem letu še niste lotili zdravih navad, je to pravzaprav odlična spodbuda za spremembe!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

Izvajajte piling lasišča vsaj enkrat na teden

Nega lasišča je zelo pomembna in ne vključuje samo umivanja las s šamponom in nanosa hranljivega balzama. Vsaj enkrat na teden si je treba narediti hranljiv piling, ki bo odstranil vse nečistoče z lasišča in spodbudil cirkulacijo. Piling lahko naredite sami, iz sestavin, ki jih morate imeti v kuhinji, najbolj priljubljen pa je zagotovo tisti iz sladkorja in olivnega olja, ki poskrbi za odlično nego lasišča.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Izogibajte se grobemu zdravljenju las

Prav tako ne gre zanemariti načina ravnanja z lasmi, ki jih lahko poškoduje, ne da bi se tega sploh zavedali. Pogosto vezanje las in njihovo vsakodnevno oblikovanje lahko povzročita njihovo redčenje in lomljenje, zato je striženje nujno.

Za rast las so pomembni izdelki, ki jih imate v svoji kolekciji za njihovo nego, ki naj bodo nekoliko mehkejši, brez škodljivih in agresivnih sestavin, pri čemer ni slabo, da v svojo zbirko uvrstite izdelke, ki želijo spodbuditi njihovo rast. .

Fotografije: Instagram/@poosh

Preberite še: Prehrana, ki jo obožujejo top modeli: Švedska dieta pospešuje metabolizem, rezultati pa so vidni že po treh tednih

Priporočamo tudi: Kendall Jenner našla popolno pomladno obleko in to je vse, kar nosi ta hip